USL schimba macazul. Opozitia se duce la consultarile cu Basescu, dar il vrea si pe Boc la intalnire

20-06-2011 14:01

Crin Antonescu (S), Daniel Constantin (C) si Victor Ponta (D)

Conducerea USL a stabilit astazi mandatul cu care se va prezenta, marti, la consultarile cu presedintele Traian Basescu. Opozitia refuza desfiintarea actualelor judete si vrea ca revizuirea Constitutiei sa aiba loc in Legislativul viitor.

De asemenea, cei doi co-presedintii ai USL, Victor Ponta si Crin Antonescu vor ca la aceste consultari de la Cotroceni sa participe, alaturi de presedintele Traian Basescu, si premierul Emil Boc, pentru "a lua notite" si a avea o discutie "serioasa si aplicata".

Cat despre subiectele importante, aflate pe agenda publica, cei doi lideri stiu deja ce o sa spuna.

"Despre revizuirea Constitutiei, lucrurile raman neschimbate - vom discuta despre asta in viitorul Parlament; tema reorganizarii administrativ-teritoriale - pozitia USL este clara: noi spunem clar, ii vom spune si lui Traian Basescu maine: nu se desfiinteaza judetele, nu e aceptabila nicio forma cu opt judete mari, nici cu 16 judete mari. Lucrurile trebuie sa ramana din punct de vedere administrativ asa cum sunt", a spus Crin Antonescu.

La randul lui presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca optiunea Uniunii este de a lucra, din toamna, la o tranzitie pasnica, democratica, a puterii. Acesta este unul dintre motivele pentru care USL a decis sa vina la consultarile cu seful statului.

"Prezenta noastra de maine de la Cotroceni e un semn in aceasta drectie. Ne dorim schimbarea de putere in Romania, dar facuta in sens democratic, european. Nu e nevoie ca Romania sa mearga pe drumul tarilor din Africa de Nord, unde doar miscarile populare mai sunt ascultate. Ne dorim chiar sa negociem, daca doriti sa folosesc acest termen, o predare democratica a puterii", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a invitat la dialog partidele parlamentare, marti, pentru a discuta despre reorganizarea teritoriala si revizuirea Constitutiei.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO