PCM Covasna: Basescu azi e un politician, maine poate nu, dar Tinutul Secuiesc a fost, este si va fi

Dată publicare: 12-08-2013 13:28
Dată actualizare: 15-08-2013 07:02


steag tinutul secuiesc

Presedintele Traian Basescu este azi "doar un politician" care poate "maine nu mai e", in schimb Tinutul Secuiesc "a fost, este si va ramane", declara liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

El recomanda sefului statului sa urmeze exemplul Ungariei, unde democratia functioneaza bine.

"Presedintele Traian Basescu e azi doar un politician, maine poate nu, in schimb tinutul Secuiesc a fost, este si va ramane. In locul domniei sale mi-ar fi rusine sa vorbesc in acest mod despre politicienii ungari, dupa ce la Universitatea de Vara de la Tusnad Bai a stat langa premierul Orban Viktor. Ma intreb daca s-a folosit de Orban Viktor in scop electoral", a spus Kulcsar Terza.

Totodata, liderul PCM Covasna a atras atentia presedintelui Basescu ca Romania a intrat in Uniunea Europeana si oricine poate circula liber pe teritoriul tarii.

"Daca nu-i convine, sa reinfiinteze granitele din perioada comunista si atunci poate sa decida cine poate sa intre sau nu in Romania. Presedintele Basescu nu stie ce vorbeste sau poate face asemenea declaratii doar din motive electorale. (...) Il recomand sa ia exemplul Ungariei. in timp ce in Romania exista coruptie, Ungaria inregistreaza dezvoltare economica. De asemenea, in Ungaria democratia functioneaza mai bine, acolo nu se interzice, de exemplu, folosirea simbolurilor, cum se face in Romania", a afirmat Kulcsar Terza.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Izvoru Muresului (Harghita), ca 2013 e ultimul an in care politicienii ungari au putut sa se plimbe atat de relaxat in Romania, el avertizand ca statul roman "isi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO