Traian Basescu, moldovenilor: "Cereti unirea si o veti avea, dar cereti-o"

Dată publicare: 12-08-2013 12:16
Dată actualizare: 15-08-2013 07:02


traian basescu

Traian Basescu a afirmat la Izvoru Muresului, ca marea majoritate a populatiei Republicii Moldova nu vrea unirea cu Romania, insa moldovenii pot cere unirea si o vor avea, seful statului facand o declaratie similara si la Chisinau.

"Este si o problema in ceea ce priveste Constitutia Republicii Moldova, in ea se vorbeste doar despre moldoveni si limba moldoveneasca", a afirmat Basescu.

Seful statului roman si-a manifestat speranta ca "o corectare" in acest sens va porni din partea Republicii Moldova.

"Eu sper si cred ca de la cetatenii Republicii Moldova trebuie sa porneasca corectarea. Vorbim de unirea Republicii Moldova cu Romania. Oameni buni, exista in populatia Republicii Moldova un filon sanatos de romani, dar marea majoritatea a populatiei nu doreste unirea cu Romania. Cereti unirea si o veti avea, dar cereti-o", a declarat Basescu.

Acesta a adaugat ca in Romania nu exista niciun partid care sa nu doreasca unirea, dar in Republica Moldova cel mai mare partid este antieuropean si anti-NATO.

"Romania vrea unirea, dar nu o vrea Republica Moldova. Nu aveti inca o majoritate critica, dar daca o veti avea, atunci va spun nu va fi nicio piedica de aici, din Romania", a conchis Basescu.

Dupa participarea la a XI-a editie a Universitatii de Vara de la Izvoru Muresului, judetul Harghita, seful statului a mers la o biserica din localitate, unde a aprins lumanari.

In 18 iulie, presedintele Traian Basescu s-a intalnit, la Chisinau, cu reprezentanti ai societatii civile din tara vecina, o tanara spunand ca ar trebui facuta unirea pentru a rezolva mai repede integrarea in UE a Republicii Moldova, seful statului roman replicand: "Domnisoara, cereti-o si o vom face".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO