Traian Basescu: Doar Stalin a facut Regiunea Autonoma Maghiara in Romania; nu se va mai intampla

Dată publicare: 12-08-2013 12:56
Dată actualizare: 15-08-2013 07:02


Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a sustinut luni, la Izvoru Muresului, ca in Romania doar la directiva lui Stalin a fost organizata Regiunea Autonoma Maghiara.

El le-a transmis celor care doresc reinfiintarea unei regiuni autome ca "niciodata" nu se va face reorganizare administrativa pe criterii etnice.

"Ce va pot garanta este ca niciodata nu se va face reorganizare administrativa a tarii pe criterii etnice. Cei care cred ca este posibil asa ceva ne confunda cu stalinistii. Numai Stalin a organizat Regiunea Autonoma Maghiara. Asa ceva nu va fi in Romania, o regiune autonoma", a afirmat Traian Basescu la Universitatea de vara de la Izvoru Muresului (Harghita).

El a subliniat ca Romania este definita ca stat unitar in Constitutie si "nimeni nu poate fi mai autonom decat altcineva pe teritoriul sau intre frontierele Romaniei".

"Vreau sa cred ca Parlamentul nu se va impiedica pana la urma in proiectul de reorganizare administrativa de exigente care nu au nimic comun cu definitia pe care o are statul roman, de stat unitar, si ca acest proiect va merge inainte, fiind necesar Romaniei", a adaugat presedintele Basescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO