Controversa imunitatii parlamentare. Alesii vor sa modifice statutul chiar daca procurorii se opun

21-01-2013 19:36

Ei cer dovezi mai multe si mai clare atunci cand este vorba de ridicarea imunitatii unuia dintre ei. Dar procurorii nu sunt de acord pentru ca nu li se pare normal sa trimita in Parlament toate probele pe care le au intr-un dosar.

In ultimele doua saptamani, alesii au rescris statutul dupa care functioneaza Parlamentul.

La capitolul legat de ridicarea imunitatii au precizat ca vor ca cererea trimisa de ministrul Justitiei sa contina si temeiul legal, dar si motivele concrete, legale, temeinice care sa justifice retinerea, arestarea sau perchezitionarea unuia dintre parlamentari.

Cu alte cuvinte, alesii cer probe in baza carora ei sa judece si sa voteze daca este cazul sa lase pe seama justitiei soarta vreunuia dintre colegi. Reprezentantii Parchetului General le-au atras atentia ca textul lasa loc la interpretari.

Asta desi, saptamana trecuta, presedintele Camerei Deputatilor anunta vineri ca are sustinerea Parchetului.

Liderii opozitiei sustin ca nu au fost consultati in legatura cu textul documentului si nici nu sustin modificarile, iar presedintii PSD si PNL au atras atentia ca intentia nu a fost explicata prea bine.

Alesii vor sa voteze noul statut in aceasta saptamana. In document, vor fi precizari legate si de reducerea cheltuielilor care-i privesc. Li se vor deconta mai putine zboruri, drumuri cu masina, dar nu vor renunta la hotelurile de cinci stele.

Tags: parlamentari,


VIDEO PROTVPLUS.RO