Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost exlus din PNL

21-01-2013 14:38

Crin Antonescu si Catalin Chereches

Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost exclus din PNL, decizia fiind luata de conducerea PNL cu 156 voturi "pentru", 17 "impotriva", iar 5 voturi au fost anulate.

Anuntul a fost facut de presedintele PNL, Crin Antonescu, dupa sedinta Delegatiei Permanente a partidului.

In urma cu o saptamana, Biroul Politic Central al PNL a votat propunerea vizand excluderea din partid a primarului de Baia Mare, Catalin Chereches, decizia finala fiind luata de catre Delegatia Permanenta a partidului.

Antonescu a declarat, vineri, ca ar fi de acord deocamdata doar cu excluderea primarului din Baia Mare, Catalin Chereches. Liderul PNL a argumentat prin faptul ca primarul de Baia Mare a dus o campanie impotriva candidatilor PNL desemnati in municipiu.

Scandalul dintre aripa Chiliman-Tariceanu si Antonescu va fi transat la Congresul PNL din februarie. Daca va castiga un nou mandat de presedinte, Crin Antonescu ii va sugera primarului de la Sectorul 1 sa plece din partid.

Chiliman si-a acuzat seful de partid ca are "reflexe bolsevice" si ca si-ar fi impus prietenii, cum ar fi Gigi Becali, pe listele parlamentare.

Satul de atacurile lui Andrei Chiliman si ale apropiatilor sai, Crin Antonescu vrea sa transeze disputa la Congresul PNL, programat pe 22 - 23 februarie. Iar deviza liderului PNL pare sa fie "Cine pierde la vot, pleaca din partid!"

Vizat direct, Andrei Chiliman l-a atacat, de data asta voalat, pe seful sau de partid.

"Eu nu cred ca voi fi dat afara din partid. Eu cred ca intr-un partid ca PNL-ul este loc pentru toata lumea, nu doar pentru dansul si pentru mine, dar si pentru prietenii mai noi pe care i-a adus in partid si i-a pus pe liste", a spus Chiliman

Cea mai grea acuzatie, peste care Antonescu nu pare dispus sa treaca, este legata de afirmatia lui Chiliman potrivit careia seful liberalilor are "reflexe bolsevice".

In ceea ce-i priveste pe Calin Popescu Tariceanu sau Ludovic Orban, Antonescu a facut un pas catre impacare: "Domnul Tariceanu sau domnul Orban ar putea fi pusi in discutie pentru excludere. Absurd! Nimeni nu a gandit asa ceva."

In schimb, fostul premier l-a criticat pe Antonescu pentru ca doreste sa-si impuna o lista de vicepresedinti, refuzand o competitie democratica in PNL.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26