Antonescu: Popa si-a dat demisia din functia de vicepresedinte in semn de protest fata de cazul Bot

21-01-2013 15:23

Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca liderul organizatiei Bihor, Cornel Popa, si-a dat demisia din functia de vicepresedinte la nivel national.

El a luat aceasta decizie in semn de protest fata de decizia de a se renunta la propunerea de excludere din partid a deputatului Octavian Bot.

"Cornel Popa a demisionat din aceasta calitate de vicepresedinte al PNL, nemultumit de faptul ca nu a mai fost mentinuta cererea de excludere a domnului deputat Octavian Bot. Regret acest lucru, Cornel Popa este un om a carui activitate in PNL, in fruntea CJ Bihor, o apreciez in cel mai inalt grad. Din pacate, asta a fost decizia domniei sale. Pe de alta parte, as spune din fericire, odata hotarat pentru luna viitoare congresul extraordinar, oricum toata aceasta conducere ne pregatim sa intram intr-o petrecere de adio", a declarat Antonescu.

El a precizat ca decizia de a se renunta la propunerea de excludere a fost luata in urma solicitarii liderului PNL Sector 2, care a anuntat ca impotriva lui Octavian Bot a fost luata deja o decizie de sanctionare cu avertisment.

In urma cu o saptamana, presedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a solicitat excluderea deputatului Octavian Bot din PNL, Biroul Politic al partidului adoptand propunerea facuta de acesta.

In replica, Octavian Bot a declarat ca propunerea de excludere a sa din PNL a venit in urma unui pamflet publicat de el, ca raspuns la o serie de jigniri din partea unor lideri ai filialei Bihor, mentionand ca una dintre valorile supreme ale PNL trebuia sa fie "toleranta".

Proaspat ales deputat de Bucuresti, fostul deputat PDL Octavian Bot, trecut la PNL la inceputul anului 2012, in urma unei negocieri cu presedintele partidului Crin Antonescu, in schimbul votului dat pentru caderea Guvernului Ungureanu, a publicat, in 14 decembrie, intr-un cotidian local din Oradea, in regim publicitar, un text marcat ca atare, in care ii eticheteaza pe liderii si membrii PNL Bihor care i-au refuzat o candidatura in Oradea drept "prosti”, "ciumeti" si "slugi".

Marcat cu insemnul specific publicitatii, textul se intituleaza "Perdantul si Popa prostu", fiind conceput sub forma unei scrisori deschise pe care Octavian Bot, politician trecut din 1990 pana in 2012 prin noua partide, se adreseaza liderilor si membrilor PNL Bihor, afirmand ca presedintele organizatiei PNL Bihor si al Consiliului Judetean Bihor, Cornel Popa, presedintele organizatiei municipale Oradea si primar al Oradei, Ilie Bolojan, deputatul Lucia Varga si senatorul Cristian Bodea, nu sunt liberali autentici, ca nu au cultura generala si nici cultura politica.

"Cred ca, daca le-ai face o poza de grup lui Popa, Bolojan si Varga, s-ar putea ilustra cu ea coperta romanului lui Dinu Sararu «Niste tarani», iar poza lui Bodea ar putea fi pusa pe romanul lui Dostoievski «Idiotul»".

In finalul scrisorii deschise, Octavian Bot isi exprima satisfactia ca a castigat la Bucuresti un al patrulea mandat de deputat, cu un scor de 61,49 la suta, si ironizeaza conducerea PNL Bihor care i-a refuzat candidatura in plan local.

"Cred ca nu este mai putin onorant sa fii deputat de Bucuresti, decat sa fii deputat de Pomezeu-Beius. Ciumetilor, adio si n-am cuvinte!", incheie Bot.

Contactat atunci de corespondentul MEDIAFAX, presedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a spus ca ii este "jena" sa comenteze "pozitia unui frustrat".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO