Parlamentarii PDL vor fi prezenti la motiunea de cenzura, dar nu vor vota
Strategia parlamentarilor puterii, folosita anul trecut pentru eliminarea pericolului adoptarii unei motiuni de cenzura, va fi utilizata si pe 16 martie. Acestia vor fi prezenti in sala de plen, pentru a asigura cvorumul, dar nu vor vota.
Metoda a fost folosita si anul trecut, la votul documentului "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara". Conducerile partidelor aflate la putere au folosit aceasta strategie, pentru a elimina orice posibilitate de vot in favoarea motiunii de cenzura, in conditiile in care votul este secret, cu bile.
Si acum, la votul motiunii "Codul Boc – salarii mici, somaj mare, firme falimentate", care va avea loc miercuri, 16 martie, de la ora 15.00, parlamentarii puterii vor folosi aceeasi metoda.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
"S-a discutat si despre motiunea de cenzura. S-a stabilit ferm ca pozitia noastra este aceeasi. Cu alte cuvinte, parlamentarii PDL vor fi prezenti in sala, dar nu vor vota. Argumentele ..sau argumentul principal este deja stiut. In momentul in care opozitia initiaza o motiune de cenzura, daca este opozitia responsabila, o face pentru a dovedi ca are majoritate in Parlament si, pe cale de consecinta, Guvernul trebuie sa cada", a declarat astazi deputatul PDL Sever Voinescu.
Aceasta motiunea de cenzura a fost depusa ca urmare a angajarii raspunderii Guvernului pe Codul Muncii. Opozitia este foarte nemultumita, atat din cauza procedurii folosita de Executiv (este a 11-a oara in ultimii doi ani cand guvernul isi asuma raspunderea pe un pachet de legi), cat si din cauza modificarilor propuse in noul Cod al Muncii.
Liderul grupului parlamentar al PSD, Mircea Dusa, a declarat ca acest proiect de lege, asupra caruia Guvernul si-a angajat raspunderea, afecteaza grav interesele angajatilor si angajatorilor, dar si piata muncii, unde creeaza instabilitate.
Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata.
Sursa: Pro TV
Etichete: codul muncii, Parlament, PDL, motiune de cenzura,
Dată publicare:
14-03-2011 15:26