Surse din Parchetul Inaltei Curti de Casatie: Victor Ponta nu a plagiat
Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a dispus neinceperea urmaririi penale (NUP) in cazul sesizarii referitoare la faptul ca Victor Ponta ar fi plagiat, stabilind ca fapta nu exista, au declarat marti oficiali din Ministerul Public.
Sursele citate de Mediafax au precizat ca in cazul sesizarii referitoare la faptul ca Victor Ponta ar fi plagiat, s-a dispus neinceperea urmaririi penale in baza articolului 10 litera a din Codul de procedura penala, respectiv ca "fapta nu exista".
Potrivit articolului 10 litera a, "actiunea penala nu poate fi pusa in miscare, iar cand a fost pusa in miscare nu mai poate fi exercitata daca fapta nu exista".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Rezolutia Parchetului ICCJ prin care a fost dispusa neinceperea urmaririi penale in cazul lui Victor Ponta, sub aspectul infractiunii prevazute de articolul 141 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, modificata, a fost emisa in 16 mai.
Potrivit articolului 141, "constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la cinci ani sau cu amenda de la 25.000.000 lei la 500.000.000 lei fapta persoanei care isi insuseste, fara drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunostinta publica o opera sub un alt nume decat acela decis de autor".
Denuntul la Parchetul instantei supreme in acest caz a fost facut in 22 august 2012, de catre Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Minel Augustin Ofiteru.
Denuntatorii au sustinut ca, din cele 292 de pagini ale lucrarii "Raspunderea in dreptul international umanitar", publicata de Editura Universul Juridic in 2010, lucrare care ii are ca autori pe Victor Ponta si Daniela Coman, "un numar de 113 pagini nu constituie o opera de creatie originala proprie, ci reprezinta o insusire frauduloasa a produsului de cratie intelectuala a patru autori".
Sursa: Mediafax
Etichete: plagiat, victor ponta, mihail neamtu, Adrian Papahagi,
Dată publicare:
21-05-2013 12:50