Orban: Toader îl ajută pe Dragnea, dacă va fi condamnat şi ajunge la puşcărie, să facă bani

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
ludovic orban
Inquam

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat miercuri proiectul de lege anunţat de ministrul Justiţiei care prevede conferirea de despăgubiri, compensaţii materiale, pentru perioada cât un deţinut a stat în condiţii necorespunzătoare.

"Am discutat despre un proiect lansat în dezbatere de domnul ministru Tudorel Toader şi am ajuns la concluzia că Tudorel Toader îi pregăteşte terenul domnului Dragnea. Adică îl ajută pe domnul Dragnea, ca şi în cazul în care va fi condamnat şi ajunge la puşcărie, să facă bani. Vedem că prietenul puşcăriaşilor, Tudorel Toader, în loc să se ocupe de îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, să găsească soluţii reale pentru ca statul român să nu fie condamnat la CEDO, domnul ministru al Justiţiei inventează proiecte de legi în care vrea să îi despăgubească chiar şi pe cei care nu au cerut să fie despăgubiţi cu sume care pot să se ridice până la 500 de milioane de euro", a spus Orban, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

La rândul său, senatorul PNL Alina Gorghiu a criticat faptul că ministrul Justiţiei a prezentat iniţiativa fără un studiu de impact.

"Deşi, în tot mandatul acesta, nu a reuşit să facă nimic, să iniţieze un proiect sănătos, să demareze vreun lucru în favoarea sistemului penitenciar, astăzi domnul Toader pune în dezbatere publică un proiect prin care aruncăm pe geam, fără să ne ceară nimeni aşa ceva, fără să ne oblige vreo hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului la aşa ceva, mai bine de 500 de milioane de euro şi vă spun că este un impact estimat la momentul acesta, pentru că suma creşte pe măsură ce vor ieşi din închisoare alţi deţinuţi. Vorbesc de sume calculate în acest moment de sindicatul celor din penitenciare. Nu ai voie, domnule ministru, să ieşi în spaţiul public, în dezbatere publică, fără să ai un studiu de impact. Nu ai voie să ieşi, dacă eşti un Guvern responsabil, cu plăţi către infractori care au ieşit din sistemul penitenciar fără să te gândeşti că decizia CEDO îţi impune altceva şi anume să îmbunătăţeşti condiţiile din penitenciare. Este un ultim apel pe care îl fac din partea PNL către actuala coaliţie: ţineţi banii în bugetul statului, nu-i aruncaţi pe geam aiurea, pentru că aveţi un proiect în Camera Deputaţilor, care zace de câteva luni, care cuprinde măsuri alternative la executarea pedepselor cu detenţie", a afirmat Gorghiu.

Ea a arătat că proiectul PNL privind măsurile alternative pentru executarea pedepselor cu închisoare ar avea un impact de aproximativ 1.500 de euro pe an, în timp ce în prezent statul român plăteşte cam 4.000 de lei pe lună pentru fiecare deţinut.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO