Noul proiect al legii pensiilor. Ministru: ”Punctul de pensie creşte din 2019”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 09 Octombrie 2018 12:48
Categorie: Stiri Politice

Ministerul Finanţelor a avizat proiectul legii pensiilor, urmând ca acest act normativ să intre în şedinţa de Guvern de săptămâna acesta, a anunţat marţi, la Senat, ministrul Eugen Teodorovici.

"Ministerul de Finanţe a dat avizul aseară pe acest proiect de lege a pensiilor. Este un impact destul de mare, însemnat. (...) Dar, aşa cum PSD a promis de fiecare dată şi s-a şi întâmplat, şi această lege în final se va aplica.

Punctul de pensie creşte din 2019. Anul viitor este un impact de 700 milioane de lei, după estimările Ministerului de Finanţe. Ministerul Finanţelor este penultimul avizator, iar Ministerul Justiţiei este ultimul care avizează", a precizat Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

CITIȚI aici ce prevede noul proiect de lege al pensiilor, varianta finală!

Un nou proiect al legii pensiilor va fi promovat în perioada imediat următoare, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă într-un mesaj transmis pe 1 octombrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

"Pensiile s-au majorat în trei etape, ultima începând cu 1 iulie anul acesta, iar în perioada imediat următoare vom promova un nou proiect al legii pensiilor, menit să continue majorările veniturilor persoanelor în vârstă, pentru a le oferi o viaţă mai bună.", a completat Viorica Dăncilă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO