Dăncilă: Moştenirea lăsată de supravieţuitorii Holocaustului trebuie transmisă fiecărei generaţii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 09 Octombrie 2018 10:56
Categorie: Stiri Politice

Marți au loc in Bucuresti, ceremonii pentru comemorarea victimelor Holocaustului. Una dintre acestea s-a desfășurat la Memorialul din centrul Bucureștiului. La eveniment au participat și premierul Viorica Dăncilă, ambasadorul Israelului si cel al SUA.

Moştenirea lăsată de supravieţuitorii Holocaustului trebuie transmisă fiecărei generaţii, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Memorial al Holocaustului.

"Importanţa şi simbolistica celor care au stat drepţi intre popoare şi care în cele mai negre momente ale istoriei s-au uitat pe sine pentru a întinde o mână de ajutor. (...)

La peste şapte decenii de la acest tragic moment al istoriei noastre comune, mai sunt printre noi puţini supravieţuitori care pot sta mărturie vie a trecutului. (...) Mărturiile supravieţuitorilor Holocaustului au un rol extrem de important în lupta împotriva intoleranţei, discriminării şi excluderii de orice fel. Moştenirea lăsată nouă de supravieţuitorii Holocaustului trebuie transmisă fiecărei generaţii", a declarat premierul, potrivit Agerpres.

Potrivit şefului Executivului, este de datoria noastră ca cele întâmplate să nu fie uitate.

"Participarea mea, alături de dinstinşi invitaţi, la un eveniment solemn precum cel de azi, îmi confirmă dimensiunea obligaţiei morale, care ne revine tuturor, de a depune toate eforturile pentru a combate orice fel de manifestare antisemită, xeonofobă şi pentru a evita ca astfel de drame să mai aibă loc", a arătat Viorica Dăncilă.

În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 672 / 5 mai 2004, a fost aprobată data de 9 octombrie (dată ce marchează începutului deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941), pentru comemorarea oficială, în plan naţional, a Zilei Holocaustului.

După încheierea discursurilor oficialilor, s-au depus coroane de flori în sala principală a Memorialului Holocaustului din București.

Al doilea eveniment va avea loc în Piața Elie Wiesel din Sectorul 1, unde va fi inaugurată o statuie dedicată filosofului născut în România într-o familie de evrei și supraviețuitor al Holocaustului.

La eveniment vor participa ambasadorii Israelului și al SUA, dar și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Primul mesaj al lui Dragnea după referendum este despre o ”societate sănătoasă”
VIDEO PROTVPLUS.RO