Motiunea de cenzura, raspunsul Opozitiei la planul anticriza al Guvernului
Chit ca nu cadeau la pace, iata ca noaptea a fost un sfetnic bun si liderii Coalitiei guvernamentale au batut miercuri palma.
UDMR si UNPR au dorit ca pensia minima sa nu fie redusa, lucru pe care cei de la PDL l-au acceptat. Urmeaza o alta batalie importanta in Parlament, unde Guvernul isi asuma raspunderea, iar Opozitia pregateste o motiune de cenzura.
Odata ce pachetul de legi ajunge in Parlament, opozitia are la dispozitie trei zile sa depuna o motiune de cenzura. PSD a anuntat deja ca va face acest lucru, iar PNL sprijina demersul.
Pentru a trece, motiunea are nevoie de 236 de voturi, adica de jumatate plus unu din numarul total de senatori si deputati.
Va fi greu sa se intample acest lucru tinand cont de faptul ca actuala coalitie de guvernare, PDL- UDMR- Independenti- Minoritati, are 255 de parlamentari fata de 212 cat numara Opozitia.
Exista insa si posibilitatea unor tradari in sanul partidelor aflate la putere. In ultima vreme, mai multi alesi, chiar si de la PDL, s-au aratat nemultumiti de masurile anticriza propuse de Guvern. Putin probabil, insa, sa se adune 24.
Daca motiunea nu va trece, pachetul de legi cu masurile anticriza se considera adoptat, merge la promulgare si imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial incepe sa produca efecte.