Motiunea de cenzura, adoptata. Guvernul lui Sorin Grindeanu A FOST DEMIS de propriul partid, care l-a sustinut la investire

×
Codul embed a fost copiat

Pentru prima data dupa 1989, un guvern A FOST DEMIS printr-o motiune de cenzura care a fost depusa chiar de partidele care l-au sustinut la investire, PSD si ALDE. Astfel, social-democratii si-au dat jos propriul premier si proprii ministri.

Dezbaterea si votul a fost LIVE pe PRO TV NEWS si pe pagina de Facebook a Stirilor ProTV.

Cititi in acest articol:

-> Desfasurarea evenimentelor, LIVE TEXT
-> Discursul lui Sorin Grindeanu in Parlament: "Ca premier al acestei tari imi cer scuze ca trecem prin asta"
-> Discursul lui Liviu Dragnea in Parlament: "Am crezut mult in Sorin Grindeanu si imi asum asta"
->  Un deputat PNL a intrat in sala de plen imbracat in costum national si avand un tulnic in mana

-> 
Cum au anuntat ca vor vota partidele parlamentare

Motiunea de cenzura a fost adoptata de Parlament cu 241 voturi ”pentru” si 10 voturi ”impotriva”, astfel ca Guvernul Grindeanu este demis. Pentru demiterea cabinetului Grindeanu era nevoie de 233 de voturi "pentru".

Citește și
curs leu euro
Demiterea Guvernului Grindeanu prin motiune de cenzura a ingenuncheat leul. Ce curs a anuntat BNR pentru euro
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Votul cu bile, desi ar fi trebuit sa fie secret, conform Constitutiei, s-a facut la vedere. Unii parlamentari PSD s-au abtinut da la vot, insa.  PNL si PMP la fel, pe motiv ca e o problema interna de partid. Iar parlamentarii UDMR nici nu au fost prezenti in sala. Diferenta ar fi facut-o voturile minoritatilor nationale, altele decat cea maghiara.

Dezbaterea motiunii de cenzura depusa de PSD si ALDE impotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu s-a incheiat dupa aproximativ o ora si jumatate, timp in care in sala de plen a Parlamentului s-au auzit huiduieli la adresa lui Liviu Dragnea, social-democratii au parasit sala la discursul Ralucai Turcan, iar Tariceanu a taiat microfonul in timpul discursurilor PNL si USR.

In sala de plen au fost prezenti 385 de senatori si deputati la dezbaterea motiunii de cenzura. Desi au anuntat ca nu vor vota pentru sau impotriva demiterii premierului Sorin Grindeanu, PNL si USR au fost prezenti in sala pentru ca sedinta sa poata avea cvorum.

Senatorii si deputatii liberali au venit in sala cu foi A4 pe care scria ”Rusine PSD”, pe care nu s-au sfiit sa le afiseze mai ales in timpul discursului liderului PSD, Liviu Dragnea, pe care l-au si huiduit si fluierat de altfel.

Deputatul PNL de Maramures Corneliu Olar a intrat in sala de plen imbracat in costum national si avand un tulnic in mana.

In momentul in care deputatul PNL Raluca Turcan si-a inceput discursul, Liviu Dragnea s-a ridicat de la prezidiu si a mers in sala de plen, stand de vorba cu social-democratii. Crezand ca seful partidului va parasi sala, o parte dintre parlamentarii PSD s-au ridicat si ei si au iesit din sala de plen.

Pentru ca au depasit timpul alocat grupului din care fac parte, Raluca Turcan (PNL) si Dan Barna (USR) s-au trezit cu microfoanele taiate. Nu acelasi lucru s-a intamplat si cu Varujan Vosganian (ALDE).

In timpul dezbaterilor din plen, aproximativ 100 de persoane aduse de PSD au asistat de la lojele Parlamentului.

Textul motiunii de cenzura a fost publicat, miercuri dupa-amiaza, in Monitorul Oficial, moment din care cabinetul condus de Sorin Grindeanu are atributii limitate pana la investirea unui nou guvern.

Textul motiunii de cenzura ”Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor”, adoptata miercuri de catre Parlament, a fost trimis la Monitorul Oficial, sub semnatura presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, care a publicat-o.

Situatia actuala a guvernului Grindeanu este descrisa in articolul 110 din Constitutie care prevede ca ”Guvernul este demis la data retragerii de catre Parlament a increderii acordate (...) Guvernul al carui mandat a incetat indeplineste numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, pana la depunerea juramantului de membrii noului Guvern.”

Desfasurarea evenimentelor, LIVE TEXT:

ora 13.50 In plenul celor doua Camere ale Parlamentului este anuntat rezultatul oficial al votului motiunii de cenzura.

Astfel, numarul total al senatorilor si deputatilor prezenti a fost de 397. Numarul total de voturi valabil exprimate: 251. Dintre acestea, numarul voturilor pentru adoptarea motiunii de cenzura este de 241.

Numarul voturilor contra motiunii este de 10.

Prin urmare, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu a fost adoptata in Parlament, iar Guvernul este demis.

ora 12.30 Deputatul PSD Mircea Draghici le-a spus jurnalistilor, la intrarea in sala in care se numara voturile, ca sunt 240 de voturi in favoarea motiunii de cenzura - ceea ce inseamna ca Guvernul Grindeanu a fost demis!

Acest calcul este facut conform numaratorii facute de social-democrati in timpul votarii, pentru ca parlamentarii PSD-ALDE au votat cu bilele la vedere.

248 de parlamentari au votat miercuri la motiunea de cenzura depusa de PSD si ALDE impotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu, fiind astfel indeplinit cvorumul minim pentru ca procedura sa fie valida.

Au absentat sau nu au votat 12 parlamentari PSD si doi de la minoritati. Pentru ca motiunea de cenzura sa treaca, este nevoie de voturile favorabile a minimum 233 de parlamentari.

ora 12.40 Senatorii si deputatii au inceput sa voteze motiunea de cezura.

ora 12.35 Premierul Sorin Grindeanu vorbeste din nou in plen, pentru cateva minute:

"Am urmarit foarte atent discursul domnului presedinte Liviu Dragnea si am observat ca oricine ar fi prim-ministru nu are nicio sansa sa isi exercite functia de orim-ministru. Niciuna Am auzit doar acuzatii nefondate. Am auzit tot felul de aluzii si acuze nefondate si insinuari. Singurele lucruri clare sunt promisiunile facute mie si lui Victor Ponta si altora, de cstre domnul presedinte in ultimele zile. Alea sunt lucruri clare.

Ce lupta a avut domnul Dragnea cu sistemul in ultimele luni, in afara de celebra ordonanta 13. A jucat cineva din sala tenis cu el? A mangaiat cineva ghispul ca sa scape de dosare? nu am negociat cu absolut nimeni. Si mai ales nu am intrat in negocieri care erau impotriva interesului national al Romaniei si asta n-are legatura cu PSD ALDE.

Acum cateva zile, domnul Varujan Vosganian spunea este o idiotenie, cum sa se voteze o motiune. Va schimbati de la o zi la alta. Sa stiti ca in sala, aici, sunteti vreo 5 prim-ministri, vreo 50 de ministri, asta s-a discutat in ultimele zile. Daca exista incredere si ceea ce s-a vorbit pana acum, pai de ce nu aveti incredere in vot secret? Ia sa faceti vot secret daca aveti asa incredere. Sper sa se incheie cu bine si PSD sa ramana la guvernare."

ora 12.35 Eugen Tomac, PMP: "Grupurile parlamentare ale PMP nu vor vota astazi la aceasta mascarada. Felicitari domnilor PSD-isti ca veti vota sa intrati in opozitie."

ora 12.30 Fostul premierul Victor Ponta sustine ca dupa 14 ani ca deputat si membru PSD a solicitat in cadrul dezbaterilor la motiunea de cenzura sa ia cuvantul pentru trei minute, iar raspunsul conducerii Parlamentului a fost negativ. El anunta ca dupa sedinta Legislativului va posta pe Facebook ceea ce intentiona sa spuna.

"In decembrie 2004 am avut primul meu discurs in Parlamentul Romaniei - dupa 14 ani ca deputat si membru PSD am solicitat azi in cadrul dezbaterilor sa iau cuvantul pentru 3 minute (din timpul alocat Guvernului si PSD )! Raspunsul conducerii Parlamentului a fost NU!", scrie Ponta, potrivit News.ro.

El mai spune ca, "din fericire, in 2017 exista Facebook - si mai exista jurnalisti care nu pot fi cumparati".

"Asa ca o sa postez aici, dupa finalizarea dezbaterilor - tot ceea ce nu mi-a dat voie conducerea Parlamentului sa spun in plen", anunta Ponta.

ora 12.40 Liderul deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a declarat ca parlamentarii din grupul pe care il reprezinta vor vota cum cred de cuviinta, fara ca niciunul dintre ei sa stie cum a votat colegul, in conditiile in care nu au negociat nimic si nu ii intereseaza acest razboi.

„Vom vota fiecare cum crede de cuviinta, fara ca niciunul dintre noi, nici eu, nici nimeni sa stie cum a votat celalalt coleg. Este singura solutie prin care trecem un grup prin baricadele pe care le-ati creat si le-ati dus dincolo de un partid, fara sa fim in nicio baricada si neinteresandu-ne absolut deloc niciuna dintre baricade”, a spus deputatul.

Varujan Pambuccian a mai spus ca parlamentarii minoritatilor nationale nu au negociat nimic cu majoritatea PSD-ALDE.

„Noi nu am negociat nimic, nu vrem sa negociem nimic, nu ne intereseaza acest razboi. Nu vom intra in jocurile de tipul acesta”, a conchis deputatul.

ora 12.25 Liderul PMP Traian Basescu: "PSD, impreuna cu ALDE, se dovedesc inapti pentru guvernare. Indiferent de rezultatul votului de astazi, drumul pe care trebuie sa il luati, dragi majoritari, este in opozitie".

ora 12.10 Mai multi senatori si deputati PSD au parasit sala de plen in momentul in care deputatul PNL Raluca Turcan a inceput sa vorbeasca de la tribuna Parlamentului.

Totusi, cea mai mare parte a alesilor PSD si ALDE a ramas in sala.

De asemenea, liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a ridicat de la prezidiu si s-a asezat in sala, in momentul in care Turcan a venit la tribuna.

ora 11.55 Presedintele PSD Liviu Dragnea vorbeste in plenul Parlamentului.

SINTEZA declaratiilor:

"Guvernul nu a performat asa cum a sperat. Nu a mers ra, binisor, insa pentru ceea ce am promis nu a fost suficient.

Sa lasam lucrurile asa ar fi insemnat sa inselam cu buna stiinta, si pe noi si pe cetateni, chiar si pe Sorin Grindeanu.

Nu m-am asteptat ca un fost coleg sa sustina o asemenea situatie. Este vorba despre binele pentru aceasta tara. Unii zic sa stam pe ganduri daca vrem sa mai fim cel mai mare partid.

Dragi colegi. Am devenit presedinte al PSD intr-un moment dificil, dupa esecul USL, dupa esecul la alegerile prezidentiale din 2014, si nu din vina lui Victor Ponta. Partidul nostru era demoralizat. Esecurile repetate au avut niste cauze pe care majoritatea dintre noi le stim, insa cele mai multe au fost din tradare. 

Noi toti am hotarat ca nu vom repeta esecurile dintre trecut. Am decis ca nu vom mai intra in jocuri ciudate si obscure. Am renuntat la alianta toxica cu UNPR. Am castigat alegerile de anul trecut cu cel mai important scor de dupa 1992.

Va reamintesc ca in perioada campaniei electorale, unii care aruncasera PSD pe tobogan luptau impotriva partidului. uvernarea PSD din 2002-2012 a fost foarte buna. Nu doresc sa repetam greselile din trecut. Puteam sa stam linistiti si sa ne prefacem ca supravegheam premierul si Guvernu, iar premierul si Guvernul sa se prefaca ca guverneaza.

Azi, cei care s-au incuiat in cladirea Guvernului spun ca Liviu Dragnea este prea autoritar. Sunt autoritar poate pentru ca am spus asa separam politica de servicii. Sunt autoritar ca am spus sa redam independenta justitiei? Luni si marti presedintele executiv al PSD si presedintele Comisiei SRI au fost chemati la DNA. Asta e calea pe care sa mergem la nesfarsit?

Am crezut mult in Sorin Grindeanu si imi asum asta. N-am facut-o in gluma, am crezut ca este cea mai buna solutie pentru noi. Din pacate acum se agata de scaun in cel mai nelegitim mod. Nu a ajuns premier datorita celor cu care sta incuiat. A ajuns premier datorita acelor structuri statutare care l-au votat acolo. La toate intalnirile nocturne la care ati fost, nu toti 50. Despre functii, despre dregatorii, despre ministere si despre cateva afaceri, poate. La toate intalnirile nocturne respective s-au promis lucrui irealizabile. Am vorbit aseara cu un coleg, tarziu, tu ce spui acasa, la familie, ca ai votat impotriva propriului partid? O sa te umpli de rusine.

Dragi colegi, sub conducerea mea, partidul nu va accepta nicio alianta toxica. Pentru schimbarea in bine a romanilor va cer astazi sa votati motiunea. Pentru ca tara sa primeasca un Guvern mai devotat misiunii lui. 

ora 11.35 Premierul Sorin Grindeanu tine un discurs in plenul Parlamentului.

SINTEZA declaratiilor:

"Domnul Liviu Dragnea m-a rugat sa accept un post de premier. Si unii stiu ce am raspuns, NU. Castigasem alegerile locale in Timis, aveam niste planuri. Dupa care unii colegi care sunt si aici in banci ati insistat. Ca sunt un om onest si muncitor, un banatean care isi vede de treaba. Si am spus da. Si am mai spus da pentru ca Liviu Dragnea a spus ca este prietenul meu si ma va sustine."

"O parte dintre colegii ministri mi-au spus ca resimt aceasta presiune.

Dragi colegi. Va spun cat se piate de deschis, eu nu inteleg de ce suntem azi aici in Parlament si cred ca nici romanii nu inteleg asta, de ce este scandal in PSD dupa ce am castigat alegerile cu un scor zdrobitor. Si imi dau seama ca multi dintre dumneavoastra nu intelegeti. Da, este loc de mai bine, putem vorbi in interior despre ce am putea schimba.

De ce vrem asta? O sa va intrebati de ce premierul Romaniei da excplicatii legate de viata interna a PSD in Parlament la o motiune de cenzura. Pentru ca de 21 de ani de cand sunt in PSD ma aflu in cel mai neinteles moment, Liviu Dragnea depunde motiune impotriva propriului Guvern PSD. Va rog sa va ganditi foarte bine de ce suntem toti aici, cu toata Europa uitandu-se la noi.

Si mai este un lucru pe care nu il inteleg. Niciodata nu am avut parte de o campanie negativa pe care unele colege si colegi din propriul partid PSD au facut-o impotriva mea. Ma intreb oare cine i-a impins sa faca aceste lucruri. Pacat. A fost o decizie grea si foarte grea. Dar am decizia ca derularea ulterioara a evenimentelor imi va da dreptate.

In decembrie 215 cand PSD avea o mare majoritate parlamentara Liviu Dragnea s-a dus la Klaus Iohannis cu un premier PSD, in noiembrie 2015, si a fost respins si am avut o guvernare tehnocrata. Apoi in decembrie 2016 Liviu Dragnea a vrut sa fie premier si avea dreptate, PSD castigase alegerile, dar nu s-a putut.

Cine ne garanteaza ca daca aceasa motiune de autocenzura va trece Klaus Iohannis va numi un premier de la PSD? Am vrut sa aud garantii, dar nu ne-a dat, niciuna.

Ca premier al acestei tari imi cer scuze ca trecem prin asta. partenerii nostri strategici se uita la noi cu incredere. Aceasta criza artificiala vine in cel mai prost moment posibil pentru Romania. Impreuna am reusit in aceste luni sa cream peste 110.000 de noi locuri de munca. Avem printre cele mai sczaute rate ale somajului din Europa. S-au atras investitii directe de 1,43 miliarde de euro. S-au crescut, salarii, pensii, astfel incat puterea de cumparare a romanilor a crescut. Sunt lucruri bune, dar avem nevoie de stabilitate si predictibilitate. Asta veti auzi din gura oricarui investitor.

Furtunile vin si trec, dar Romania are nevoie de dezvoltare.

In ultimele luni m-am vazut cu foarte multi colegi de partid care mi-au spus ca am procedat corect. Si ii felicit in special pe cei din Ardeal care au avut curajul sa spuna clar ce s-a intamplat in ultimele zile si ca nu trebuia procededat asa.

Vreau sa stiti ca pe mine ca roman, ca PSD-ist de 21 de ani, acest lucru a deranjeaza foarte tare, in loc sa-mi fac treaba pentru care am fost trimis la Guvern. Sunt convins ca dupa votul de astazi partidul nu se va rupe, iar Sorin Grindeanu va ramane in PSD.

Sa nu va fie frica, ce credeti ca se va intampa asa cum este normal, sa votati impotriva motiunii de cenzura, sa va dea pe toti 50 afara din partid? Nu cred.

Nu cred ca ajuta Romania in nicuunl fel sa facem 233 de concesii."

ora 11.30 In timp ce in plenul Parlamentului se citeste motiunea, Victor Ponta se afla pe hol si vorbeste cu jurnalistii, timp de cateva minute:

"Va garantez ca domnul Cazanciuc voteaza cu domnul Dragnea. Am cautat o solutie sa pastram Guvernul, sa nu mergem in seara asta la Cotroceni. De exemplu, in aceasta dimineata a sunat domnul Dragnea, credeti ca asta este important?

Nu puteam si nu pot sa fiu prim ministru, pentru ca eu am renuntat la aceasta functie.

Ceea ce discut in privat nu pot sa spun in public."

ora 11.30 Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a declarat ca nu va vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, deoarece i se pare „ciudat” sa isi dai jos propriul Cabinet si nu poate sa mearga la aceasta „aventura”.

„Nu voi vota aceasta motiune pentru ca mi se pare de-a dreptul ciudat sa iti dai jos propriul Guvern. Nu pot sa merg la aventura asta, imi pare rau. (…) Dar de ce sa fiu exclus din PSD? De ce? Totusi eu am fost intr-un singur partid politic, PSD. Cine sa ma dea afara? Pentru ca am o parere diferita?”, a precizat Nicolae Banicioiu.

ora 11.15 Liderul senatorilor PSD Mihai Fifor citeste in plen textul motiunii de cenzura impotriva premierului Sorin Grindeanu.

La sedinta sunt prezenti 385 de parlamentari. Sedinta plenului reunit este condusa de catre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

in banca Guvernului se afla doar Sorin Grindeanu, Victor Ponta si Augustin Jianu.

Parlamentarii liberali au venit cu afise pe care scrie ”Rusine PSD”.

In balcoanele salii de plen sunt aproape o suta de persoane care asista la sedinta plenului, cele mai multe venind la invitatia unor social-democrati.

Deputatul PNL de Maramures Corneliu Olar a venit imbracat cu ie si are un tulnic.

ora 11.05 Liviu Dragnea: "A fost o discutie privata pe care nu vreau sa o comentez acum. Sa numaram la final.
Cu presedintele vorbim dupa ce se incheie motiunea."

ora 11.04 Victor Ponta: "Voturile nu le are nimeni, le are fiecare parlamentar in parte. Eu voi vota la vedere. Dupa aceasta motiune va fi un guvern Grindeanu 2, neajungand din nou la Palatul Cotroceni, pentru ca presedintele sa decida.

Este de departe cea mai ciudata si mai urata situatie in care ma aflu de 14 ani, nu mi-a cerut nimeni pana acum sa votez impotriva propriului partid. Am vorbit si cu domnul Tariceanu si cu Dragnea sa gasim o solutie si n-am gasit".

ora 10.58 Premierul Sorin Grindeanu intra in sala de plen si face cateva scurte declaratii:

"Eu zic ca nu va trece. Am avut o intalnire cu domnul Dragnea. Am incercat sa gasim o solutie, dansul continua sa riste, cerand sa demisionez inainte de a intra in sala de vot. Lucrul acesta nu este posibil, asa ca intram la vot."

ora 10.55 Presedintele PNL Ludovic Orban face declaratii:

"In fata acestei situatii PNL le transmite un mesaj celor care si-au batut joc de cetatenii Ronaniei, sa plece acasa. PNL este pregatit in orice moment de guvernare, insa nu vrea sa ajunga pe usa din dos, ci legal, votat de cetateni.

Eu personal am incredere in toti parlamentarii PNL. Stam in sala si nu vota, Este rafuiala PSD-ului, ei au creat aceasta situatie. Am vorbit personal cu toti colegii parlamentari, nu se va intampla. Am incredere in toti colegii mei."

ora 10:00 Sorin Grindeanu a ajuns la Parlament. Premierul se afla in biroul deputatului Victor Ponta, care este si presedintele Comisiei pentru afaceri europene.

La ora 10.00 este programata sedinta grupurilor parlamentare reunite ale PSD si ALDE pentru a definitiva ultimele chestiuni cu privire la votul motiunii de cenzura.

 

Cum va decurge sedinta

Sedinta va debuta cu o noua lectura a textului motiunii de cenzura, aceasta fiind citita prima data in plen duminica trecuta. PSD si ALDE au finalizat, duminica la pranz, textul motiunii de cenzura, document care are putin peste trei pagini si care se intituleaza ”Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor”. In motiune se mentioneaza ca, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coalitia de guvernare a facut o evaluare a activitatii Executivului, in urma careia a decis sa retraga sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au inteles ”corect reponsabilitatea politica ce le revine in cadrul unei democratii constitutionale”, mentioneaza textul.

Documentul vorbeste in continuare de ”Guvernul” Ponta-Jianu-Grindeanu, pe care ii acuza de dispret fata de regulile democratice ale functionarii institutiilor. Initiatorii sustin ca nu este vorba despre o motiune PSD-ALDE, ci despre ”un act de responsabilitate politica pe care trebuie sa il faca Parlamentul Romaniei pentru a prezerva constitutionalitatea functionarii democratice a statului, respectarea legii si a votului cetatenilor Romaniei”.

Dupa citirea din nou in plen a textului, Sorin Grindeanu va prezenta pozitia guvernului sau fata de motiune, dupa care va urma dezbaterea in plen, fiecarui grup parlamentar fiindu-i atribuit un numar de minute stabilite, in functie de ponderea sa, iar la final premierul va avea din nou cuvantul, inainte de a se trece la vot.

Votul va fi secret cu bile insa, potrivit corespondentului Pro TV Laura Culita, Dragnea le-a cerut parlamentarilor sai sa arate bilele in momentul in care voteaza.

Cum au anuntat ca vor vota partidele parlamentare

In acest moment, PSD are 221 de parlamentari, PNL are 98, USR are 43, UDMR are 30, ALDE are 26, la fel ca PMP, minoritatile au 17, iar alti 3 parlamentari sunt neafiliati. PSD si ALDE au astfel impreuna 247 de parlamentari, peste numarul necesar pentru a darama Guvernul, insa nu se stie cu certitudine numarul celor nemultumiti de decizia luata de Comitetul Executiv National de a retrage increderea PSD in propriul guvern, in urma evaluarii initiate de catre Liviu Dragnea si prezentata, saptamana trecuta, membrilor CExN de catre Darius Valcov.

In aceste circumstante, Liviu Dragnea a inceput negocierile cu UDMR, dar acestea nu au avut rezultatul scontat astfel ca, marti dupa-amiaza, Kelemen Hunor a anuntat ca parlamentarii Uniunii nu vor participa la plenul reunit in care se va vota motiunea de cenzura.

Presedintele PMP, Traian Basescu, a anuntat marti ca senatorii si deputatii partidului pe care il conduce nu vor participa la sedinta de plen reunit de miercuri in care va fi dezbatuta si votata motiunea de cenzura depusa de PSD si ALDE impotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu.

Celelalte doua partide de opozitie, PNL si USR, au anuntat ca vor fi prezente in sala de plen, dar nu vor participa la vot. In ceea ce-i priveste pe cei 17 deputati ai minoritatilor nationale, inclinati in mod traditional sa sprijine majoritatea parlamentara, acum au decis sa voteze fiecare dupa cum ii dicteaza constiinta.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Primele nume vehiculate in PSD pentru postul de premier. Iohannis convoaca luni partidele la Cotroceni pentru consultari
Primele nume vehiculate in PSD pentru postul de premier. Iohannis convoaca luni partidele la Cotroceni pentru consultari

Toate privirile se vor muta acum catre Palatul Cotroceni, acolo de unde presedintele Klaus Iohannis va desemna un nou candidat in functia de premier.

Demiterea Guvernului Grindeanu prin motiune de cenzura a ingenuncheat leul. Ce curs a anuntat BNR pentru euro
Demiterea Guvernului Grindeanu prin motiune de cenzura a ingenuncheat leul. Ce curs a anuntat BNR pentru euro

Leul a continuat sa se deprecieze si in ziua in care Parlamentul voteaza motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu.

Cristian Tudor Popescu: Dragnea si Tariceanu
Cristian Tudor Popescu: Dragnea si Tariceanu "au vandut Romania ungurilor de colea". Sa ne amintim ce inseamna 15 martie 1848

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pentru Stirile ProTV criza politica in care se afla Romania de cateva zile, provocata de incercarea Partidului Social Democrat de a-si schimba propriul Guvern.

Gabriela Firea:
Gabriela Firea: "Nu il mai consider premier pe Sorin Grindeanu. Nu am solicitat niciodata bani de la Guvern"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni seara, ca nu il mai considera premier pe Sorin Grindeanu.

Recomandări
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.