Cristian Tudor Popescu: Dragnea si Tariceanu "au vandut Romania ungurilor de colea". Sa ne amintim ce inseamna 15 martie 1848

Ultima actualizare: 23-06-2017 07:16

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pentru Stirile ProTV criza politica in care se afla Romania de cateva zile, provocata de incercarea Partidului Social Democrat de a-si schimba propriul Guvern.

In opinia sa, prin incercarea de a incheia o intelegere cu UDMR, carora le-a promis declararea prin lege a zilei de 15 martie drept Ziua Maghiarilor din Romania, PSD ar fi "vandut" nu Transilvania, ci Romania.

Cristian Tudor Popescu, jurnalist: "Probabil ca ar fi de ras daca n-ar fi de plans, asa cum spunea Kelemen Hunor. Intr-adevar, Dragnea spunea ca n-au de gand sa vanda Transilvania si n-au vandut-o. Au vandut Romania in aceste negocieri. Pentru asta merita sa ne amintim ce inseamna 15 martie 1848 in istoria Romaniei. Inseamna umilirea, desconsiderarea, tratarea romanilor ca rasa inferioara fara drept la cuvant in momentul alipirii fortate a Transilvaniei la Ungaria.

Dar cum se poate sa concepi sa pui pe acelasi plan ziua nationala a Romaniei cu 15 martie, care pentru romani sa aminteasca de umilirea si de uciderea a sute de mii de romani in luptele cu armata maghiara. In campanie, calul de bataie al acestor domni a fost apararea Romaniei de multinationale si de domnul Soros, ungurul Soros. Si acum, acesti mandri romani, ce-au facut? Au vandut Romania ungurilor de colea, nu unui ungur fantoma, ungurilor de colea din Parlamentul Romaniei, care au tot dreptul sa ceara asa ceva. Ei lupta pentru minoritatea lor."

Cristian Tudor Popescu mai este de parere ca, daca motiunea va trece, iar premierul Sorin Grindeanu va fi demis, liderul PSD Liviu Dragnea nu va scapa de probleme, pentru ca numirea viitorului premier va fi la mana presedintelui Klaus Iohannis.

Cristian Tudor Popescu"Toate actele acestui domn Dragnea sunt marcate de anvergura sa de jupan de judet. Atata are. E un jupan de judet care se crede acolo in batatura lui si actioneaza la nivelul Parlamentului si guvernului Romaniei ca si cum ar fi acolo in fieful lui. Si-a dat seama de enormitatea gafei pe care a facut-o. Era speriat pur si simplu, si Dragnea si Tariceanu, evident.

Altfel nu ar fi recurs la aceasta schimbare volta de 180 de grade dupa ce accelerezi in comisii toate proiectele UDMR, dupa aceea intr-o fractiune de seunda le schimbi pe toate. Lucrurile erau deja hotarate, zarurile aruncate si ar fi castigat PSD lui Dragnea, motiunea trecea. Acum nu se stie se joaca, pentru ca e posibil ca niste parlamentari PSD sa se gandeasca pana maine ca Dragnea pentru a-si pastra puterea ii duce dintr-o situatie dificila in alta, tocmai i-a facut de rusine de batjocura tarii cu aceasta negociere si in continuare daca aceasta motiune trece, presedintele Iohannis, care este mult mai presedinte decat acum 6 luni s-ar putea sa-i bage in alegeri anticipate, pentru ca numirea premierului este la mana presedintelui."
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO