Covid-19. Ministrul Sănătății, despre situația gravă din România: ”Este un moment de cumpănă”
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a susținut, miercuri, declarații de presă la Palatul Victoria, ca urmare a bilanțului grav de infectări cu Covid-19 în România, înregistrat în ultimele 24 de ore.
Declarațiile au fost transmise LIVE pe pagina de Facebook a Știrilor Pro TV.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Știrea este în curs de actualizare!
Astfel, Ministrul Tătaru a transmis un mesaj medicilor, dar şi populaţiei, afirmând că sistemul medical are capacitatea de a rezista, însă cel mai bine ar fi ca limitele acestuia să nu fie testate.
El a subliniat faptul că, în aceste ”momente de cumpănă”, cea mai bună metodă pentru a depășim situația este respectarea regulilor de protecție.
”Totuși, vedem că nu se respectă reguli. Totuși, vedem că lumea are o atenție relativ sporită spre ce se întâmplă la alte evenimente. Haideți să încercăm în acest moment, eu știu, de cumpănă, dacă vreți să reașezăm o abordare a tot ce înseamnă respectarea unor reguli.” - a spus Tătaru.
Tătaru a cerut populaţiei, ”în acest moment de cumpănă”, să reevalueze abordarea a ceea ce înseamnă respectarea restricţiilor, întrucât pandemia nu se tranşează în spital.
Ministrul a dat drept exemplu negativ ceea ce se întâmplă în mijloacele de transport în comun sau la anumite evenimente.
”Avem în acest moment discuții pe acele focare. Există, într-adevăr, focare în centrele de bătrâni, în centrele de copii. Există într-adevăr focare în centrele sanitare. Există într-adevăr focare în acele, eu știu, întreprinderi sau agenți economici. Dar haideți să vedem de unde pleacă acele focare. Avem evenimente care nu sunt complet supravegheate sau nu se respectă anumite reguli.
Avem un transport în comun unde puteam vedea, la fel, că nu se respectă reguli. Aici avem acele zone infectante. Haideți să traăm un pic mai serios aceste lucruri și o să vedem că în evoluție vom avea o scădere a numărului de cazuri noi.” - a spus ministrul.
El a subliniat faptul că efectul restricțiilor care tocmai au fost anunțate recent în București și în alte orașe se va vedea în aproximativ 2 săptămâni.
”Aceste restricții reimpuse acum 2 zile vom vedea că își vor face efectul în decurs de 10 - 14 zile, dar până în aceste 14 zile haideți să fim cu toți solidari și să ajungem acolo unde speram să ajungem la începutul lunii iunie.” - a spus Tătaru.
Sinteza declarațiilor ministrului Nelu Tătaru:
- În măsura în care acești indici vor reveni sub 1,5 vom reveni și noi cu relaxările.
- Personalul medical este același de acum 7 luni, cu mii de cazuri pe zi.
- Haideți să ne gândim că acest personal medical se expune.
- În acest moment avem 226 de spitale suport Covid
- Totuși, vedem că nu se respectă reguli. Să încercăm în aceste momente de cumpănă o reașezare.
- Avem discuții pe acele focare, în centrele de bătrăni, de copii, dar haideți să vedem de unde pleacă acele focare. Avem evenimente unde nu se respectă toate regulile, avem transportul în comun unde nu se respectă.
- Aceste restricții reimpuse vom vedea că își fac efectul într-un decurs de 12-14 zile.
- Avem 7 luni de zile în care gestionăm o pandemie.
România se apropie de pragul de 3.000 de îmbolnăviri într-o singură de zi
Încet, dar sigur, România se apropie de pragul de 3.000 de îmbolnăviri într-o singură de zi.
Statistica sumbră de astăzi, 7 octombrie, arată un nou record negativ: 2958 de noi cazuri în ultimele 24 de ore! Iar numărul deceselor a trecut de 80.
Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrate până în prezent pe teritoriul României sunt în Bucureşti - 20.306 şi în judeţele Suceava - 6.918, Braşov - 6.554, Prahova - 6.410, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
Peste 5.000 de îmbolnăviri s-au înregistrat în judeţele Iaşi - 5.922, Argeş - 5.666 şi Bacău - 5.130, peste 4.000 de cazuri la Galaţi - 4.571, Timiş - 4.484, Dâmboviţa - 4.299, peste 3.000 în judeţele Bihor, Cluj, Constanţa, Ilfov, Neamţ, Vaslui şi Dolj.
Sursa: C.M.
Etichete: romania, coronavirus, Nelu Tataru, restrictii, virus,
Dată publicare:
07-10-2020 14:38