Ministrul propus la Educatie, Ioan Mang: "Categoric sunt pentru pastrarea exigentei la bacalaureat"

07-05-2012 14:45

Ioan Mang

Ioan Mang, propus in Guvernul Ponta, pentru functia de ministru al Educatiei, a tinut sa lamureasca in Parlament zvonurile legate de eliminarea camerelor video la examenul de bacalaureat 2012.

In sedinta comisiei de specialitate din parlament, care l-a audiat pentru avizarea in functia de ministru al Educatiei, Ioan Mang a declarat ca niciodata nu a spus ca ar intentiona sa desfiinteze camerele video de supraveghere de la examenul de bacalaureat.

"Categoric sunt pentru pastrarea exigentei la examenul de bacalaureat. Nu dorim sa coboram stacheta. Nu dorim sa eliminam transparenta din examenul de bacalaureat. Nu dorim sa eliminam camerele video, am inteles ca au fost niste articole care au spus ca eu am cerut acest lucru. Nu. Dorim sa facem mai bine.. " - a declarat Ioan Mang.

El a explicat ca, in declaratiile pe care le-a facut in 2011, aparute acum in media, s-a referit la faptul ca au existat unele deficiente in organizarea examenului de bacalaureat 2011.

"Pentru ca din discutiile pe care le-am avut in ultimul an cu cadre didactice si cu elevi, au fost locuri, scoli, in care camerele video nu au functionat. Au fost locuri si scoli in care erau indreptate in directii gresite, catre pardoseala sau catre tavan. deci, practic, a fost un fel de acoperire a unor lucruri acolo unde au fost rezultatele mai bune. De asemenea trebuie sa spun ca nu este un scop in sine de a demonstra ca elevii sunt slabi." - a  declarat cel care este propus pentru functia de ministru al Educatiei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO