Ioan Rus: Politistii locali sunt agenti electorali ai primarilor, fac propaganda pentru acestia

07-05-2012 14:18

Ioan Rus

Ministrul desemnat la Interne, Ioan Rus, a declarat, luni, in fata parlamentarilor din comisiile de specialitate, ca politistii locali sunt agenti electorali ai primarilor, pentru ca sprijina edilul si "fac propaganda pentru acesta".

"Sentimentul meu este ca politistii locali sunt agenti electorali ai primarilor. In prestatia lor de acum, sprijina primarul si fac propaganda pentru acesta", a spus Ioan Rus, raspunzand intrebarilor parlamentarilor din timpul audierii sale.

Intrebat daca nu considera ca acest lucru pune in pericol buna desfasurarea alegerilor locale, ministrul desemnat Ioan Rus a spus ca politia locala nu are atributii in procesul electoral.

Ela precizat ca in urmatoarea perioada va avea intalniri cu toate structurile din tara ale Ministerului de Interne si ca fiecare angajat va primi instructiuni foarte clare. "Nu intentionez sa schimb pe nimeni, dar intentionez sa schimb pe oricine care face o eroare", a mai spus Rus.

Ministrul desemnat la Interne a mai spus ca va face demersuri pentru ca politistii sa aiba mai multa autoritate. In cazul absolventilor Academiei de Politie, Ioan Rus a precizat ca pentru promotia 2012 este nevoie de o rectificare bugetara.

"Pentru promotia din 2011 sunt resursele necesare. Vine promotia 2012, aici vom avea nevoie de o rectificare bugetara pentru a-i putea angaja. Am avea nevoie de un imprumut de la Ministerul Finantelor. Fara o sustinere financiara, nu exista o solutie", a declarat Ioan Rus.

Ioan Rus, nominalizat de premierul desemnat Victor Ponta pentru functia de ministru de Interne, a primit, luni, avizul favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26