Plumb: Plajele trebuie administrate de autoritatile locale, vom folosi aici expertiza altor state

07-05-2012 14:28

Rovana Plumb

Plajele din Romania trebuie trecute in administrarea autoritatilor locale, a afirmat, luni, la audierile in comisiile parlamentare de specialitate, ministrul desemnat al Mediului, Rovana Plumb.

 

Mai mult, ea a promis ca va prelua expertiza in acest domeniu de la Spania si Italia. "Inca de cand aceasta problematica de gestionare a plajelor a intrat in dezbatere publica m-am gandit ca si Romania poate sa-si dezvolte serviciile turistice de pe litoral in beneficiul mediului. Am luat legatura cu ai mei colegi din Italia si Spania. Atat in Spania, cat si in Italia, plajele sunt in administrarea autoritatilor locale", a declarat Rovana Plumb.

Singurele exceptii de la aceasta regula sunt, potrivit Rovanei Plumb, plajele care sunt fie declarate situri Natura 2000, fie sunt exploatate agricol, situatii in care ele sunt gestionate de ministerele de resort.

"Viziunea mea e ca plajele din Romania trebue trecute in administrarea autoritatilor locale, tinand cont de Sinergia Marii Negre, de strategia Dunarii, deci aceasta este viziunea mea care coincide cu cea europeana. Am cerut colegilor din Italia sa-mi transmita modelul lor de legislatie pe aceasta tema, legislatie pe care, in perioada imediat urmatoare, o s-o supunem dezbaterii publice si sa avem si noi o legislatie moderna si performanta in acest domeniu", a declarat Rovana Plumb, luni, cu ocazia audierii ei in comisiile de specialitate din Parlament.

In prezent, plajele sunt administrate de Directia de Ape Dobrogea-Litoral, o subsidiara locala a Administratiei Nationale "Apele Romane".

Propunerea Rovanei Plumb pentru portofoliul Mediului a fost avizata, luni, de parlamentarii din comisiile de specialitate reunite, cu 40 de voturi "pentru", opt "impotriva" si sase abtineri, aceasta multumindu-le pentru incredere si promitandu-le o buna colaborare.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO