Ministrul muncii, Mihai Seitan, si-a demis consilierul personal!

07-05-2010 00:00

Mihai Seitan

Ministrul Muncii a luat aceasta decizie din cauza declaratiilor facute de consilierul sau personal, care a zis ca Mihai Seitan habar n-avea de reducerea pensiilor, masura anuntata de Traian Basescu.

Consilierul personal al ministrului muncii, Loredana Manolache, a facut joi niste declaratii pentru Gandul care l-au pus intr-o lumina nefavorabila pe ministrul Mihai Seitan.

Ea a fost intrebata despre decizia anuntata de Traian Basescu, privind reducerea salariilor, pensiilor si ajutoarelor de somaj.

"Nu a fost deloc vorba despre asa ceva in discutiile cu FMI la care a participat ministrul. Tot ce s-a convenit a fost la modul general. S-a vorbit doar de o diminuare globala cu 25% a cheltuielilor sociale, dar fara a include aici, cel putin in intelegerea noastra, pensiile si ajutoarele de somaj. Ramane sa ne lamurim maine ce a vrut sa spuna, de fapt, presedintele, daca scade fondul de pensii cu 15 la suta sau scad toate pensiile" - a spus, joi, Loredana Manolache, consilier al ministrului muncii.

Reactia ministrului Mihai Seitan a venit imediat. Iata ce spune comunicatul Ministerului Muncii: "Consilierul personal al ministrului muncii, familiei si protectiei Sociale, Loredana Manolache, a fost demisa pentru exprimarea publica a unor pareri personale care nu reprezentau punctele de vedere ale institutiei."

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca, dupa negocierile cu FMI, pensiile si ajutoarele de somaj vor scadea cu 15%, fondul de salarii pentru tot aparatul bugetar cu 25% si vor fi reduse "masiv" subventiile, banii urmand sa fie alocati tintit "catre cei care au nevoie de sprijin financiar".

 

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO