Marian Vanghelie este acuzat de mita electorala!

06-05-2010 00:00

UPDATE: Marian Vanghelie a avut o zi proasta. Primarul sectorului 5 este acuzat de mita electorala. Procurorii Parchetului General cred ca in turul al doilea al prezidentialelor, social democratul, ar fi oferit bani alegatorilor.

Marian Vanghelie a petrecut aproximativ o ora in compania procurorilor si a raspuns mai multor intrebari. El a declarat la iesire ca in acest dosar are calitatea de "faptuitor" dar si ca este obisnuit ca impotriva lui sa fie depuse astfel de plangeri.

Pe numele sau ar exista alte 7-8 dosare de acest gen. Primarul sectorului 5 este banuit ca alaturi de alti membri PSD printre care si Aura Vasile i-ar fi stimulat financiar pe alegatori.

La iesirea din sediul Parchetului, liderul PSD a spus ca procurorii l-au intrebat in legatura cu eventuale infractiuni de mita electorala din timpul turului doi al campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2009 si ca dosarul a inceput in urma mai multor sesizari provenite de la "unii colegi".

"Unele persoane spun ca eu as fi fost atat in sectii de votare din Bucuresti, cat si in sectii din Ilfov pentru a oferi mita electorala oamenilor". - a spus Vanghelie.

El a mai declarat ca pe numele sau au fost pornite mai multe dosare vizand aceasta infractiune, "cam 7-8", dar care s-au inchis, precizand ca acesta ar fi ultimul care a ramas in lucru la procurorii Parchetului instantei supreme.

Presedintele PSD Bucuresti a mai spus ca plangerile care au stat la baza acestei anchete au vizat "toata conducerea centrala a PSD".

"Toti acesti colegi ai mei au fost sau vor veni pentru a da declaratii in acest dosar", a mai precizat Vanghelie.


VIDEO PROTVPLUS.RO