Mihai Boldea s-a intors in Parlament dupa 2 ani de inchisoare pentru a cere 30.000 de lei

27-11-2013 19:37

Dupa aproape doi ani petrecuti in arest preventiv, fostul deputat Mihai Boldea s-a intors astazi la Parlament.

Dar nu pentru a participa la vreo sedinta. A cerut cu seninatate 30.000 de lei, suma despre care sustine ca i se cuvine pentru perioada martie - septembrie 2012.

Nu a primit insa niciun leu. Sefii Camerei Deputatilor au decis sa ii retina indemnizatia aferenta celor 7 luni in care a avut si calitatea de deputat de Galati.

Reporter: Va rog sa imi spuneti de ce ati venit, cum v-ati simtit din nou in Parlament, cum ati trecut prin acele momente?
Mihai Boldea: Nu-mi trebuie, nu dau nicio declaratie... nu ma intereseaza sa dau declaratii, declaratii o sa dea avocatul..."

Proaspat eliberat din Penitenciatul Galati, Mihai Boldea a mers la Parlament convins ca va primi 30.000 de lei.

Banii solicitati in repetate randuri de Boldea reprezinta indemnizatia de deputat pentru perioada martie - septembrie 2012. Adica fix intervalul a fost si demnitar al Romaniei si arestat preventiv pentru fals, uz de fals si inselaciune.

Boldea nu a primit insa niciun leu, pentru ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sa ii retina drepturile banesti intr-un cont special, pana cand instanta va da o decizie definitiva si irevocabila in cazul sau.

"Daca deputatul - la momentul respectiv - acum demisionar este gasit nevionavat sa primeasca suma, iar daca este hotarere definitava ca este vinovat, suma respectiva revine statului", a explicat Niculae Mircovici, secretarul BP al Camerei Deputatilor.

In plus, din martie 2012, cand a fost incarcerat, si pana pe 25 septembrie 2012, data la care a demisionat din Parlament, Mihail Boldea nu avea cum sa participe la nicio sedinta a Camerei.

Potrivit legii, parlamentarul care lipseste nemotivat de la sedinte pierde dreptul la indemnizatie pentru zilele in care a absentat.

In martie anul trecut Mihail Boldea era acuzat ca a dat mai multe tunuri imobililiare. Vreme de cateva zile, parlamentarul a fost de negasit.

"Nu stiu cat de repede, cat va dura, dar va asigur ca il vom gasi si in gaura de sarpe pana la urma... " declara Traian Basescu, in martie 2012.

Dupa 11 zile in care a fost urmarit international, Boldea si-a incheiat odiseea in arestul politiei. Fugarul se predase tocmai la Nairobi, in Kenya, unde sperase ca va scapa de problemele penale.

Sambata trecuta, fostul parlamentar a fost eliberat. Are insa interdictia de a parasi Romania pana la pronuntarea unei sentinte definitive.


VIDEO PROTVPLUS.RO