Basescu, despre relatia cu Rep. Moldova: Urmatorul nostru obiectiv, vrem sa ne intregim tara

27-11-2013 19:26

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca urmatorul proiect de tara pentru Romania este intregirea tarii, mentionand ca este convins ca daca in Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci tara noastra va fi pregatita.

"Un popor, cand are ocazia sa fie imprena, nu va renunta. Nu mizez pe oameni politici, toata actiunea mea legata de Republica Moldova a fost legata de ideea ca poate ne vom uni, stiu ca nu e momentul acum, dar (...) acest lucru se va intampla, pentru ca sangele apa nu se face", a spus presedintele la TVR.

Intrebat daca s-a consultat cu diplomatia romaneasca, Traian Basescu a spus: "Cel care trebuie sa dea tonul in politica externa sunt eu. Credeti ca domnul Corlatean nu doreste unirea cu Republica Moldova?".

Seful statului a mai spus: "Dumneavoastra credeti ca ministrul Corlatean nu ar fi de acord cu unirea celor doua state romanesti?".

"Eu cred ca acum este oportun sa o spunem, ca avem acest obiectiv, daca vor vrea moldovenii. Eu am spus-o la Chisinau. Sunt convins ca daca in Republica Moldova va exista un curent unionist, Romania va spune «DA» fara sa ezite", a declarat seful statului, despre unireea Romaniei cu Republica Moldova, precizand "Cine poate impiedica un interes national?".

Potrivit presedintelui Traian Basescu, "urmatorul proiect de tara pentru Romania, pe care cred ca de acum il putem spune public este: vrem sa ne intregim tara".

Traian Basescu a precizat ca "nu acesta este momentul in care sa putem obtine asa ceva". "Momentul pe care trebuie sa il valorificam este sansa republicii Moldova de a intra in procesele de pregatire a accesului in Uniunea Europeana, care dureaza zece ani", a mai declarat Traian Basescu, aratand ca in zece ani se pot intampla lucruri neprevazute in prezent.

"Ce-i in mana nu-i minciuna. Hai spre Uniunea Europeana si vom vedea", a concluzionat seful statului.


VIDEO PROTVPLUS.RO