Marcel Ciolacu: Sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă şi fără UDMR

Ultima actualizare: 27-08-2020 15:28
Marcel Ciolacu
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că "sunt suficiente voturi" ca moţiunea de cenzură să treacă, chiar "şi fără UDMR".

"În acest moment sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă", a spus Ciolacu, la sediul PSD, relatează Agerpres.

Întrebat dacă aceste voturi le includ şi pe cele ale UDMR, el a spus: "Avem discuţii în continuare".

"Dar şi fără UDMR avem suficiente voturi ca moţiunea să treacă", a adăugat liderul PSD.

Florin Roman (PNL): Moţiunea nu va trece

 

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că moţiunea de cenzură iniţiată de către PSD nu va trece şi că electoratul va "sancţiona" acest act de "iresponsabilitate".

"Astăzi (joi - n.r.), am avut Birourile permanente reunite. În cadrul Birourilor permanente reunite, împreună cu colegii de la USR, am propus ca această moţiune să fie amânată la dezbatere şi vot final, întrucât, aşa cum ştiţi, Grupul PNL şi Guvernul au atacat la CCR decizia PSD, pe care noi o considerăm total, total nepotrivită în perioada dificilă în care ne aflăm. PSD înseamnă iresponsabilitate. Nu poţi ca în plină pandemie, în plină criză sanitară, urmată de o criză economică, să încerci să arunci ţara în instabilitate politică doar pentru jocuri interne în interiorul PSD", a declarat Florin Roman.

Liberalul s-a arătat convins că electoratul va "sancţiona acest act de iresponsabilitate".

Roman a spus că deşi propunerea de amânare a dezbaterii moţiunii a fost respinsă în cadrul Birourilor permanente reunite, cu 12 la 8, moţiunea nu va trece la votul în plenul reunit.

"Cu toate astea, moţiunea nu va trece şi, practic, Marcel Ciolacu este prins în jocul baronilor PSD care vor ca această moţiune să pice. Vor avea rezultate proaste după alegerile locale şi este foarte probabil ca din octombrie să ne aşteptăm la un Congres extraordinar din partea PSD, care să-l schimbe pe Ciolacu proaspăt ales preşedinte al PSD", a mai spus Florin Roman.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, joi, ca moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "Guvernul PNL de la pandemie la pande-mită generalizată" să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14:00.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO