Lovitură pentru Orban. CCR a admis sesizarea PSD pe legea care abrogă OUG 51
Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că nu este de acord cu decizia Curţii Constituţionale care a admis sesizarea PSD pe legea care abrogă OUG 51.
”Decizia Curţii adoptă poziţia PSD – copiii să nu mai ajungă la şcoală şi prelungirea licenţelor pentru firme care pun în pericol siguranţa copiilor până la calendele greceşti”, a afirmat Orban, potrivit News.ro.
”Prin această decizie, CCR nu este de acord cu ceea ce a vrut Guvernul - copiii să se poată duce la şcoală cu naveta subvenţionată. Asta a decizia Curţii de azi. Decizia Curţii adoptă poziţia PSD – copiii să nu mai ajungă la şcoală şi prelungirea licenţelor pentru firme care pun în pericol iguranţa copiilor până la calendele greceşti”, a sus, miercuri, Ludovic Orban.
Alegeri 2024
11:28
Ce atribuții are, de fapt, președintele României. Până unde poate merge puterea primului om în stat conform Constituției
09:31
Câte mandate are voie să aibă un președinte în România. De ce vom avea cu siguranță un nou președinte de anul acesta
08:01
Ciucă îl contrazice pe Ciolacu: România nu poate intra în Schengen de la 1 ianuarie. Nu se poate tehnic
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
Când i s-a atras atenţia că CCR nu s-a pronunţat pe fondul legii, ci pe faptul că a fost adoptată prin angajarea răspunderii, deşi există un proiect de lege cu acelaşi subiect în Parlament, Orban a spus:
”Ce aţi fi vrut? OUG 51 era constituţională? (...) Nu sunt de acord cu decizia Curţii. O să căutăm soluţii să rezolvăm lucrurile”.
Orban a precizat că aşteaptă motivarea Curţii pentru a decide cum vor fi rezolvate lucrurile.
”Din punctul meu de vedere, orice angajare poate fi declarată constituţională, dacă nu este posibil altă variantă de a legifera”, a mai spus Orban, care a respins ideea că şi legea pe care şi-a asumat miercuri răspunderea ar putea fi declarată neconstituţională.
Orban a explicat că PNL a depus proiect de lege din 2017 care nu a fost luat în dezbaterea Camerei decizionale şi nu a fost supus la vot, proiectul fiind ”parcat la Comisia de cod electoral”.