Huiduieli la Iași, după ce Iohannis a vorbit despre PSD și necesitatea alegerilor anticipate

Ultima actualizare: 24-01-2020 17:29

Preşedintele Klaus Iohannis a provocat huiduieli din partea oamenilor prezenți la Iași, la manifestările dedicate Unirii Principatelor, după ce a vorbit în discursul său despre faptul că, în Parlament, ”PSD vrea să blocheze toate reformele”.

”Am încredere că actualul Guvern înțelege pe deplin nevoile pe care românii le au și că va lua în continuare măsuri concrete pentru a îndrepta toate lucrurile strâmbe. Primele luni au arătat clar că năzuințele oamenilor au fost auzite. Din Parlament, însă, PSD vrea să blocheze toate reformele. Și de aceea avem nevoie de alegeri anticipate (huiduieli). Acesta nu este un moft, ci o dorință stringentă a societății pentru ca România să se schimbe în bine.

Românii vor vota din nou în acest an. Sunt convins că prin alegerile lor vor demonstra încă o dată și încă o dată că nu mai acceptă persoane superficiale și slab pregătite în funcții publice (aplauze)” - a spus președintele Klaus Iohannis la Iași.

Ulterior, când șeful statului a vorbit despre necesitatea construirii Autostrăzii Unirii, a fost aplaudat de mulțime.

”Pentru că ne aflăm la Iași, în inima Moldovei, transmit un semnal ferm către guvernanți: românii și România au nevoie de Autostrada Unirii, proiectul sfințit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpați.”

La scurt timp a venit o replică din partea senatorului PSD Robert Cazanciuc, prezent pe aceeași scenă cu Iohannis și Orban:

”Făcea un apel domnul președinte Iohannis la Parlamentul României să nu blocheze proiectele depuse de Guvern. De 3 luni de zile, senatorii și deputații caută proiectele depuse de Guvern. Îl invit pe domnul Iohannis să căutăm împreună aceste proiecte depuse de Guvern, dar va fi dezamăgit pentru că nu este niciunul. Și pentru că soarele astăzi ne încălzește pe noi aici, sper să coboare și la Palatul Victoria să ne lumineze.”

Înainte să urce pe scenă, Garda de Onoare i-a prezentat onorul șefului statului. La ceremonii a participat și ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman.

După întâmpinarea președintelui, în fața statuii domnitorului A.I. Cuza s-a ținut Te Deum, oficiat de un sobor de preoți.

După acest moment solem, oficialitățile au ținut câte un scurt discurs, după care au depus coroane de flori la statuia domnitorului.

Totul a culminat cu Hora Unirii, la care au participat oficialitățile și oameni simpli.

Apoi, oamenii au fost așteptați la masa populară, unde au primit ceai, vin fiert și plăcinte moldovenești.

În Piaţa Unirii din Iaşi au fost prezenţi şi alţi lideri politici, precum preşedintele Pro România, Victor Ponta. În schimb, liderul PSD Marcel Ciolacu, a cărui prezenţă fusese anunţată iniţial, şi-a anulat participarea.

”Din motive obiective, dl preşedinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu poate să participe la acţiunile organizate astăzi, 24 ianuarie, la Iaşi”, a anunţat vineri PSD, potrivit News.ro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO