Planul lui Dragnea pentru referendumul de redefinire a familiei şi pentru parteneriatul civil. "Nu sunt intolerant"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 24 Iulie 2018 15:34
Categorie: Stiri Politice

Referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei poate avea loc pe 30 septembrie sau în prima duminică din octombrie, a anunţat marţi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

 "La începutul lunii septembrie o să discutăm în coaliţie, o să discut şi cu colegii mei din Senat. Dar eu cred că în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul în Senat pentru declanşarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, în sensul dorit de cei 3 milioane de cetăţeni care au semnat acea iniţiativă.

Şi referendumul poate fi organizat la sfârşitul lunii septembrie, poate fi 30 septembrie sau prima duminică din octombrie. Trebuie să avem o discuţie şi cu Guvernul şi o vom avea în perioada următoare, pentru că oricum se va organiza referendumul. Deci 30 septembrie sau prima duminică din octombrie", a precizat marţi Dragnea la Palatul Parlamentului.

Calendarul a fost anunţat de şeful PSD, care spune că demersul pentru modificarea constituţiei şi redefinirea termenului de familie a intrat pe ultima sută de metri. Dragnea îşi doreşte ca în toamnă, când se întorc la serviciu, aleşii să voteze şi o lege a parteneriatului civil, care să reglementeze relaţiile dintre persoanele de acelaşi sex.

Înaintea de a discuta cu partenerii de Coaliţie sau cu Guvernul, Dragnea a anunţat că vrea ca senatorii să-şi dea votul pentru organizarea referendumului în prima săptămână din septembrie. După ce aleşii iniţiază demersul, oamenii vor fi chemaţi la urne cât mai curând.

"Referendumul poate fi organizat în 30 septembrie, sau în prima săptămână din octombrie. Nu e obligatoriu să fie duminică şi nu e obligatoriu să fie doar o zi"

Demersul are drept scop redefinirea articolului 48 din constituţie drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie, şi nu dintre soţi aşa cum este în prezent. Iniţiativa are susţinerea a 3 milioane de romani care au semnat pentru susţinerea familiei tradiţionale. Tema a fost folosită intens de PSD în campania electorală din 2016, iar pentru că referendmul să fie validat, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 30% din cei peste 18 milioane de romani cu drept din vot. Adică, trebuie să răspundă „prezent” peste 6 milioane de alegători, dintre care 4 milioane şi jumătate să pună ştampila pe DA.

Pe lângă acest demers, aleşii ar trebui să scrie şi o lege a parteneriatului civil. Textul ar trebui să reglementeze relaţiile dintre persoane de acelaşi sex. Dragnea s-a ferit însă să spună ce anume va cuprinde acest proiect.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor: „Nu am fost şi nu voi fi intolerant, dimpotrivă. Trebuie să clarificăm noţiunea de familie, dar şi parteneriatul civil. Nu ştiu dacă e bine că discuţia despre parteneriatul civil să fie începută odată cu campania pentru referendumul pentru famili. Nu ştiu dacă e bine, nu ştiu dacă e rău".

În declaraţiile de până acum, reprezentanţii Patriarhiei au arătat că recunoaşterea oficială a oricărei forme de familie, alta decât cea tradiţională, ar putea avea consecinţe grave pentru viaţa morală, familială şi socială din România.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

USR: Legea pensiilor propusă de Dragnea,
Dragnea, despre „manipularea poporului”: ”Am înţeles de ce vor ăştia să nu mai fim noi”
Dragnea, despre mitingul românilor din Diaspora: Eu nu-i opresc, nu vor fi un milion
VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16