Traian Basescu, intrebat de demisie: "Presedintii nu pot sa demisioneze in perioade de criza". VIDEO

25-01-2012 16:02

Traian Basescu, intrebat de demisie: Presedintii n...
Declaratiile lui Traian Basescu 25.01.2012 partea ...
Declaratiile lui Traian Basescu 25.01.2012 partea ...

Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa, miercuri, la Palatul Cotroceni. Anuntul a fost facut de Administratia Prezidentiala.

DISCURSUL PRESEDINTELUI. Ponta: "A fost dezamagitor". Palelologu: "Magistral"

Basescu: Suntem unde trebuie, datorita eforturilor populatiei am iesit din recesiune

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca, datorita eforturilor populatiei, Romania a iesit din recesiune, mentionand ca spera ca cifrele statistice de la finalul lunii februarie sa confirme acest lucru, el precizand: "Suntem unde trebuie".

"As spune ca suntem acolo unde trebuie. Suntem acolo unde trebuie pentru ca, in primul rand datorita eforturilor populatiei, Romania a iesit din recesiune", a spus presedintele.

Traian Basescu a adaugat ca spera ca, in luna februarie, datele INS sa indice o crestere economica de 2,5% din PIB, ceea ce ar fi "una dintre cele mai mari cresteri din UE".

Basescu: Stiu ce trebuie facut - in parteneriat cu Guvernul sa deschidem orizont de tara noua

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca vrea sa le spuna romanilor ca stie "ce trebuie facut", el aratand ca "in parteneriat cu Guvernul" va trebui deschis "un orizont de tara noua pentru romani".

Seful statului a spus ca, in acest sens, este necesara revizuirea Constitutiei si adoptarea unei noi legi electorale.

El a pledat, de asemenea, in favoarea unui "comportament modest si decent" al politicienilor.

Traian Basescu a mai vorbit despre necesitatea continuarii luptei impotriva coruptiei, a crearii de noi locuri de munca, a absorbtiei fondurilor europene.

Presedintele a pledat si in favoarea adoptarii unei noi legi a sanatatii.

Basescu a sustinut si necesitatea eficientizarii regiilor autonome si a desfiintarii clientelei politice.

Basescu: Prima mea obligatie - de a restabili legatura de incredere cu cei care si-au pierdut-o

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca si-a creat impresia ca pentru o parte din romani s-a creat o "ruptura" cu presedintele, el precizand ca prima sa obligatie este de a restabili "legatura de incredere" cu aceia care si-au pierdut-o.

"Ma adresez romanilor pentru ca manifestarile din ultima vreme, scandarile din strada, mesajele de pe mijloacele electronice mi-au creat o impresie ca pentru o parte din romani s-a creat o ruptura intre presedinte si o parte din natiune, s-a creat impresia falsa ca presedintele nu-i mai reprezinta pe romani in relatiile cu institutiile statului", a spus Traian Basescu.

Basescu a adaugat ca romanii sa inteleaga ca ii este extrem de clara situatia in care ei se afla si ca este clar ca prima sa obligatie este aceea de a restabili legatura de incredere intre el si acea parte a natiunii care si-a pierdut increderea.

"Este clar pentru mine ca prima mea obligatie este aceea de a restabili legatura de incredere intre mine si acea parte care si-a pierdut increderea in presedinte", a mai spus Basescu.

Basescu: E nevoie de un comportament decent al politicienilor, parca deranjeaza lipsa de modestie

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca este nevoie de "un comportament modest si decent al politicienilor", el mentionand ca, desi nu au venit toti saraci in politica, atunci cand in tara se impun masuri de austeritate, "parca deranjeaza comportamentul arogant si lipsit de modestie".

"Avem nevoie de un comportament modest si decent al politicienilor. Eu nu spun ca toti au venit saraci in politica, dar cand esti in Parlament, cand esti in Guvernul Romaniei si in tara se impun masuri de austeritate, parca deranjeaza comportamentul arogant si lipsit de modestie", a afirmat Basescu.

Presedintele a spus ca poporul se serveste "nu doar in declaratii la televizor", ci si prin fapte.

El a afirmat ca o proba a responsabilitatii politice consta in revizuirea Constitutiei.

"Avem nevoie si de o lege electorala, care sa le permita romanilor sa ii voteze pe cei mai buni, nu sa aflam ca intra in Parlament oameni de pe locurile doi, trei sau cinci", a mai spus el.

Basescu: Am inregistrat un esec cu Legea sanatatii, care mi se datoreaza in cea mai mare parte

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca s-a inregistrat "un esec" in prezentarea proiectului noii legi a sanatatii, el aratand ca acest esec i se datoreaza "in cea mai mare parte" si ca va trebui sa se revina pe alta platforma si pe alta voce.

"Avem nevoie de legea sanatatii. Am inregistrat un esec in prezentarea publica a proiectului la care s-a muncit foarte mult si in credibilitatea acestui proiect. Mi se datoreaza in cea mai mare parte acest esec", a afirmat Traina Basescu.

El a adaugat ca ar trebui revenit cu legea sanatatii, pe o alta platforma de incredere, pe o alta voce.

"Ar trebui revenit pe o alta platforma de incredere, pe o alta voce si mai ales cu eventualele modificari care trebuie facute proiectului care a fost in tentativa de a intra in dezbaterea publica", a mai spus Basescu.

Basescu: Daca as fi condus eu PDL, ar fi fost condus mult mai bine

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca, daca ar fi condus el PDL, partidul ar fi fost condus "mult mai bine".

"Basescu conduce PDL. Aici nu mai e niciun comentariu decat sa spun ca daca l-as fi condus eu, partidul ar fi fost mult mai bine condus", a spus seful statului, declaratia facuta la Cotroceni si adresata romanilor.

El a respins, de asemenea, afirmatiile potrivit carora ar conduce Executivul.

"Basescu conduce Guvernul. Intrebati UDMR de cate ori au primit instructiuni de la mine, pentru ca nu o poti rezolva numai cu premierul, acolo e o coalitie. Va pot spune ca niciodata. Sigur ca am negociat cu ei, hai sa trecem Legea educatiei, hai sa trecem Legea ajutoarelor sociale, hai sa trecem Codurile, hai sa trecem Legea ANI, hai sa trecem noua Lege a Directiei Nationale Anticoruptie. M-am implicat pentru ca tara avea nevoie de aceste legi", a aratat Basescu.

Presedintele a afirmat ca va continua "dezbaterile" cu partidele din coalitie, care este in folosul romanilor.

"Acei care imi recomanda sa ma duc pe Muntele Gaina sa contemplez ce se intampla si, din cand in cand, sa mediez, se inseala. Nu asa se comporta un presedinte, mai ales cand statul, tara lui, poporului lui trece prin momente de criza si de transformari fundamentale ale institutiilor statului, iar aceasta dezbatere pe care am avut-o continuu cu partidele din coalitie nu este in folosul meu personal, nu este in folosul ministrilor, este in folosul romanilor si voi continua sa o fac", a subliniat el.

Basescu: Oricat de mare e presiunea cu eticheta "dictator", sprijin institutiile anticoruptie

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca oricat de mare ar fi presiunea cu eticheta "dictator" asupra sa, va continua sa sprijine institutiile statului care lupta impotriva coruptiei, el adaugand ca politicianul care este injurat de dimineata pana seara nu se poate numi dictator.

"Oricat de mare ar fi presiunea cu eticheta de dictator, voi continua sa sustin fara rezerve toate institutiile statului care lupta impotriva coruptiei, fie ca vorbim de Politie, de Parchet sau Justitie", a spus presedintele.

Traian Basescu a adaugat ca acest lucru nu inseamna ca nu se va manifesta atunci cand va considera ca s-au facut erori.

"Ceea ce nu inseamna neaparat ca voi fi un om care sa nu observe si sa nu se manifeste atunci cand voi crede ca s-au produs erori", a spus Basescu.

Presedintele a spus apoi ca doreste sa mai dea explicatii si pentru o serie de etichetari pe care le-a primit "constant in mod nedrept".

In acest context, presedintele a spus ca "un dictator pe care il injuri de dimineata pana seara nu este chiar dictator".

Basescu: Indemnul pentru romani - solidaritate pentru ca nimeni nu scapa de criza individual

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca indemnul sau pentru romani este "solidaritate", pentru ca "nimeni nu poate scapa de criza individual", el adaugand: "Ori iesim toti, dar odata cu tara, pentru ca salvari individuale nu exista".

"Indemnul meu pentru oamenii politici este prudenta. Indemnul meu pentru romani e solidaritate, pentru ca nimeni nu poate scapa de criza individual", a spus seful statului.

Basescu a spus ca in Romania nu exista un loc in care sa se fuga de criza.

"Din criza ori iesim toti, dar numai odata cu tara. Nu exista loc in tara asta in care sa fugim de criza. Ori scoateam tara si iesim noi toti, ori, salvari din criza grea in care se afla Europa si lumea nu exista", a adaugat Basescu.

El a subliniat ca exista un orizont, ca se stie ce este de facut si ca exista si resursele pentru a trece prin criza cu pagube minime.

"Avem un orizont, stim ce avem de facut, avem resurse sa trecem cu pagube minime prin criza. Suntem mai bine pregatiti decat in 2009, dar trebuie sa fim responsabili", a spus Basescu, seful statului precizand ca este nevoie sa se accelereze ceea ce s-a inceput in ultimii ani.

Basescu: Nu am nimic de schimbat, exceptie - diminuarea gafelor precum disputa televizata cu Arafat

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca nu are "nimic de schimbat" in comportamentul pe care l-a avut in cele doua mandate, cu exceptia diminuarii acelor "gafe" pe care uneori le mai face public, el mentionand in acest sens interventia televizata in care a avut "disputa" cu Raed Arafat.

Traian Basescu a spus ca nimeni nu trebuie sa mizeze pe lasitatea sa in a spune ceea ce este de spus, aratand ca nu are nimic in a schimba in legatura cu comportamentul sau, cu exceptia diminuarii acelor gafe, gen disputa cu Raed Arafat.

"As vrea ca nimeni sa nu mizeze pe lasitatea mea in a spune ce este de spus. Cu certitudine, voi face observatii publice si legate de ceea ce ar trebui sa facem si in legatura cu ce nu se face. Deci, nu am nimic in a schimba in comportamentul pe care l-am avut in cele doua mandate de pana acum, excepand, cu siguranta, diminuarea acelor gafe pe care uneori le mai fac public, vezi intrarile pe post in disputa cu Raed Arafat", a afirmat Basescu.

Basescu: In calitate de comandant de nava nu am ratat destinatii, nu o sa ratez nici acum cu Romania 

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca este de meserie comandant de nava si nu a ratat niciodata destinatia, el adaugand ca nu o sa o rateze nici acum cu Romania.

"In ceea ce ma priveste, sunt de meserie comandant de nava si n-am ratat niciodata destinatia. Si n-am s-o ratez nici acum, cu Romania", a spus presedintele.

El a insistat ca ceea ce a spus nu este un program politic si a promis ca in perioada urmatoare va incerca sa aiba iesiri publice pentru a explica ceea ce a spus deja.

"Voi incerca sa particip la diverse emisiuni pentru a explica orice lucru pe care ar trebui sa-l facem", a mai spus Basescu.

Basescu: Nu iau in considerare solutia demisiei decat daca va fi evident ca aceasta e solutia

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, intrebat daca s-a gandit la demisia sa, ca presedintii nu pot demisiona in perioade de criza, adaugand ca nu ia in considerare o asemenea solutie "decat daca va fi evident ca aceasta e solutia".

"Presedintii nu pot sa demisioneze in perioade de criza. Obiectivul major al unui presedinte este sa iti asumi criza si sa treci tara, sa treci poporul prin criza. Deci, nu iau in considerare o asemenea solutie decat daca va fi evident ca aceasta este solutia", a declarat Basescu, fara alte detalii.

De asemenea, presedintele a fost intrebat daca ia in considerare convocarea unui referendum pentru a "testa" sustinerea de care se mai bucura in randul populatiei.

"Este o alternativa pe care o pot lua in considerare la un moment dat", a raspuns Traian Basescu.

Intrebat cand anume, el a continuat: "Cand va fi momentul".

Basescu: Toate partidele afirma ca pot moderniza Romania, dar nu s-au putut reforma ele insele

Presedintele Traian Bsaescu a declarat, miercuri, ca toate partidele, fara execeptie, sustin ca pot moderniza Romania, in conditiile in care nu s-au putut reforma pe ele insele, el aratand ca partidele nu pot fi credibile in aceasta afirmatie atat timp cat sunt nereformate.

"Foarte multi oameni politici, toate partidele politice sustin ca ele pot moderniza Romania. Fac o singura observatie la aceasta asumare a partidelor politice - ma refer la toate - PDL, PSD, PNL, ce-o mai fi, incusiv UDMR, UNPR. Nu pot fi credibili spunand ca reformeaza Romania cand ele nu s-au putut reforma ele insele", a spus Basescu.

Seful statului a sustinut ca o reformare a partidelor este singurul element care poate credibiliza afirmatiile ca politicienii sunt pregatiti sa-si asume modernizarea Romaniei in continuare.

"Fara modernizarea Romaniei se condamna romani. Nimic nu va mai fi ca inainte de criza la terminarea ei. Institutiile vor trebui sa functioneze altfel, vor trebui sa aiba alt tip de relatii cu propriile natiuni", a spus Basescu.

El a aratat ca afirmatiile sale despre partide reprezinta "o observatie" si a precizat ca nu da "instructiuni" nimanui.

"E o observatie, nu dau instructiuni nimanui. E si o mai veche tema a mea, cred ca a venit momentul sa fie reluata", a spus Basescu.

Basescu: Poporul si-a facut datoria in fata crizei, este randul politicienilor

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca poporul roman si-a facut datoria in fata crizei, suportand multe masuri de austeritate, fiind acum randul politicienilor sa asigure stabilitatea tarii.

Presedintele a facut un apel la responsabilitate din partea clasei politice, afirmand ca, daca politicienii vor asigura stabilitatea, Romania va depasi criza.

"Poporul si-a facut datoria, a fost supus proceselor de austeritate care, desigur, au fost aplicate si politicienilor, dar la ei s-a simtit mult mai putin decat la omul care avea un salariu de zece milioane. Deci poporul si-a facut datoria cu privire la trecerea prin criza, suportand o austeritate severa. De data aceasta este randul politicienilor sa asigure stabilitatea tarii si continuarea proceselor de reforma. Fara stabilitate va asigur ca nu avem nicio sansa", a declarat Basescu.

El a afirmat ca, daca politicienii vor cadea de acord asupra asigurarii stabilitatii politice, inclusiv asupra datelor de organizare a alegerilor, Romania va traversa cu bine criza.

"Cu stabilitate politica, cu intelegere intre partide - si aici este treaba lor ce si cand si ce date stabilesc pentru alegeri - cu certitudine reusim. Si ar fi pacat ca politicieni lipsiti de responsabilitate sa dea cu piciorul sacrificiilor pe care de doi ani le fac romanii", a declarat Basescu.

Presedintele a spus ca "stie ce este de facut" si ca Romania este mai bine pregatita in fata crizei decat in urma cu doi ani.

"In ceea ce ma priveste, sunt de meserie comandant de nava si nu am ratat niciodata destinatia. Nu o sa o ratez nici acum cu Romania", a incheiat Basescu.

Basescu: Este treaba politicienilor cand stabilesc alegerile, sa se inteleaga

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca data si modalitatea alegerilor trebuie stabilite printr-o intelegere intre partidele politice, o eventuala instabilitate politica amenintand depasirea crizei.

Basescu a vorbit despre necesitatea modificarii Constitutiei si a legislatiei electorale, insa a precizat ca stabiliarea datelor alegerilor este competenta partidelor politice.

"Ce si cand, ce date stabilesc pentru alegeri este treaba lor (a partidelor politice - n.r.)", a afirmat presedintele.

Comasarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale cu cele parlamentare este neconstitutionala, a decis, miercuri, Curtea Constitutionala, admitand astfel sesizarea USL.

USL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, dupa respingerea motiunii de cenzura depuse dupa asumarea raspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentantii Uniunii mentionand ca cer CC "o atitudine de respect fata de lege si democratie".

Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament, in 15 decembrie 2011, asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

Basescu: Analizele arata ca Zona Euro risca sa reintre in recesiune in a doua parte a anului 2012

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca, potrivit analizelor, Zona Euro risca sa intre din nou in recesiune in cea de a doua parte a anului 2012 si ca pentru iesirea din criza este nevoie de solidaritate in tara, el precizand: "Nu exista loc in tara asta in care sa fugim de criza".

Potrivit lui Basescu, toate analizele arata ca partea a doua a anului 2012 este o perioada in care Zona Euro risca sa intre din nou in recesiune.

"Din acest motiv, este esential ca Romania sa fie pregatita, pentru ca atunci nu vom putea miza pe sprijinul prietenilor nostri europeni. Cu o Zona Euro intrata in recesiune, Romania va trebui sa faca fata cu resursele ei oricarei crize si oricat de adanca ar fi aceasta criza. Deci, de aceea, indemnul meu pentru oamenii politici este prudenta, indemnul meu pentru romani este solidaritate, pentru ca nimeni nupoate scapa de criza individual", a declarat Traian Basescu.

El a mai spus ca, din criza "ori iesim toti, dar numai odata cu tara".

"Nu exista loc in tara asta in care sa fugim de criza. Ori scoatem tara din criza si am iesit noi toti, ori daca nu… Salvari individuale din criza economica in care se afla Europa si lumea nu exista. De aceea spun – avem un orizont, stim ce avem de facut, avem resursele necesare, sa trecem cu pagube minime prin aceasta criza. Suntem mult mai bine pregatiti decat in 2009, dar trebuie sa fim responsabili", a adaugat seful statului.

El a mai spus ca Romania trebuie sa accelereze ceea ce a inceput in ultimii ani.

"Ne-am deschis relatii si am semnat un parteneriat strategic cu Turcia, trebuie sa privim si catre Polonia si catre statele baltice, pentru ca, vreau sa stiti, daca se va confirma intrarea in recesiune a Zonei euro, zona care va iesi prima din criza economica va fi zona non-euro. Prioritatile pentru statele din Zona euro vor ramane in urmatorii ani plata datoriilor. Datoriile noastre, ale Poloniei, ale balticilor... Turcia, o alta piata, statele din zona caspica sunt zone catre care trebuie sa privim cu atentie, sa dezvoltam relatii comerciale care au fost dezvoltate bine in 2011, dar ne trebuie mult mai mult, fara sa uitam India, traditionalii nostri prieteni din China sau din Africa si zona Golfului", a mentionat presedintele Basescu.

Basescu: Societatea civila de calitate sa revina in prim-plan sau va fi inlocuita de neaveniti

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca in ultima vreme societatea civila "s-a retras in cochilie", insa ar trebui sa revina in viata sociala, altfel locul ei va fi luat de "neaveniti".

Presedintele a spus ca, fara a dori sa dea lectii, nu se poate sa nu observe ca in ultima perioada societatea civila "de buna calitate" s-a retras in cochilie.

"Este timpul sa revina, pentru ca altfel locul ei va fi ocupat de foarte multi neaveniti care se vor revendica a fi reprezentantii societatii civile", a afirmat Basescu.

El a admis ca intelectualitatea este "probabil descurajata de criza", "de unele masuri guvernamentale" si chiar de unele pozitii ale sale.

"S-a retras si nu vrea sa se mai implice in viata sociala si politica. Este un apel la revenirea societatii civile de buna calitate in prim-planul vietii politice si sociale", a incheiat Basescu.

Sinteza declaratiilor:

- Manifestatiile din ultima vreme, scandarile din strada din ultimele zile, mesajele de pe internet au creat impresia ca presedintele nu-i mai reprezinta pe romani si societatea, a spus Traian Basescu;

- Imi este extrem de clara situatia in care se afla romanii. Masurile precum cresterea TVA-ului, scaderile de salarii, restructurarile, micsorarea pensiilor i-a facut sa iasa in strada. Aceeasi abordare o au si milioane de romani care nu au iesit in strada, a mai spus presedintele Traian Basescu;

- Presedintele a declarat ca trebuie sa refaca relatiile cu romanii;

- Toate legile adoptate de Coalitie au fost adoptate in scopul modernizarii statului - Legea Educatiei, cea a Asistentei Sociale, noul Cod al Muncii, noul Cod Civil etc. - a mai spus presedintele tarii. Acestea au dus la o situatie de nemultumire pentru o mare parte a societatii romanesti. "Responsabilitatea mea este majora, pentru ca modernizarea statului a fost unul dintre obiectivele la care m-am angajat inainte de a deveni pentru a doua oara presedinte". Am sustinut aceste legi pentru ca au dus la modernizarea statului, a mai spus Traian Basescu

- "Datorita eforturilor populatiei, Romania a iesit din recesiune". Sper ca cifrele sa confirme aceasta afirmatie: ca am avut cea mai mare crestere economica din UE, a declarat Traian Basescu;

- "Vreau sa le spun romanilor ca stiu ce trebuie facut";

- Constitutia va fi revizuita. Partidele politice sa nu uite de votul romanilor, care au votat in proportie de 80% in favoarea schimbarii acesteia, a mai spus Basescu;

- "Avem nevoie si de o noua Lege Electorala, care sa le permita romanilor sa-i voteze pe cei mai buni";

- "Avem nevoie de un comportament decent si modest al politicienilor";

- "Va trebui sa continuam lupta impotriva coruptiei si evaziunii fiscale". Va trebui sa creem locuri de munca, mai ales prin redeschiderea vechilor exploatari miniere, a mai spus presedintele Romaniei;

- Avem nevoie de autostrazi, de dezvoltarea agriculturii, turismului, industriei alimentare, a mai spus presedintele. Se poate face numai prin transparenta cheltuielilor;

- "Avem nevoie de Legea Sanatatii". Va fi formulata o noua lege;

- "Stim unde suntem, stim ce avem de facut";

- In momentul de fata nu se mai poate miza pe investitiile straine pentru crearea de locuri de munca. Absorbtia de fonduri europene este cruciala, a mai spus presedintele;

- In "ciuda etichetei de dictator", voi continua sa sustin orice institutie a statului care lupta impotriva coruptiei;

- "Va asigur ca DNA-ul nu este instrumentul presedintelui. Nu exista niciun procuror in aceasta tara care sa poata spuna ca presedintele i-a cerut sa instrumenteze un dosar. Acest lucru este sub demnitatea presedintelui";

- "Daca as fi condus eu PDL-ul, partidul ar fi fost mai bine condus";

- In a doua parte a lui 2012, Zona Euro risca sa intre din nou in recesiune. Romania va trebui sa se foloseasca de propriile resurse ca sa evite o noua criza. Avem resursele necesare, suntem mai bine pregatiti decat in 2009, a mai spus Basescu;

- Trebuie sa accelaram ce am inceput in ultimii ani;

- Daca zona euro va intra in recesiune, primele care vor iesi din criza sunt tarile din zona non-euro;

- Voi face in continuare declaratii publice. Nu am nimic de schimbat in comportamentul meu public, cu exceptia gafelor pe care le mai fac, ca atunci cand am intrat in disputa pe post cu Raed Arafat, a mai spus Traian Basescu;

- Fac apel la intelectualitate sa revina in prim-planul vietii sociale, a mai spus Basescu;

- Toate partidele politice, inclusiv PDL, sustin ca ele pot moderniza Romania. Nu pot fi credibile cand spun ca vor reforma tara, cand ele insele nu s-au reformat. Partidele trebuie sa se modernizeze pentru ca, dupa criza, nimic nu va mai fi la fel, inclusiv comunicarea dintre institutii, a mai spus Basescu;

- "Va pot spune ca sunt comandant de nava si nu am ratat niciodata destinatia. Nu am sa o ratez nici acum", a spus Traian Basescu;

- "Seful statului stie ce are de facut", a spus presedintele;

- "Presedintii nu pot sa demisioneze in perioada de criza", a raspuns Traian Basescu, intrebat daca s-a gandit la demisie in timpul protestelor.

___________________________

Marti, presedintele Traian Basescu a anuntat ca miercuri va avea "o interventie cu romanii".

"Domnule ministru, aveti o misiune grea, in care va voi sustine si sper ca cele ce voi clarifica in interventia mea de maine (miercuri - n.r.) cu romanii sa va poata fi un suport. Va doresc mult succes in mandatul dumneavoastra", i-a spus presedintele Basescu noului ministru de Externe, Cristian Diaconescu, la finalul ceremoniei de depunere de catre acesta a juramantului de investitura.

Presedintele Traian Basescu a vorbit, marti, pentru prima data de la declansarea protestelor in strada, avand vocea tremuranda si spunand ca "romanii sunt nemultumiti pe buna dreptate" si atacandu-i pe Iliescu, Ponta, Antonescu si televiziunile.

Seful statului s-a referit la situatia sociala cu ocazia depunerii juramantului de catre noul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

El i-a spus acestuia ca principalul mesaj care trebuie transmis este ca "Romania are forta sa continue".

Presedintele a remarcat ca "se observa o veselie a demolarii", apreciind ca probabil reusita recunoasterii internationale "deranjeaza pe foarte multi".

Traian Basescu i-a atacat pe Ion Iliescu, Victor Ponta, Crin Antonescu si anumite televiziuni. El a mai spus ca obiectivul "unei categorii care se teme de urmarile legii" este "de a crea dezordine".

Basescu anunta o "INTERVENTIE CU ROMANII", miercuri. Prima reactie a presedintelui la proteste


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26