DISCURSUL PRESEDINTELUI. Ponta: "A fost dezamagitor". Paleologu: "Magistral"

Traian Basescu

Reactiile liderilor politici la adresa discursului presedintelui Traian Basescu sunt impartite. Daca liderii PDL i-au laudat "interventia cu romanii", liderii partidelor din opozitie s-au intrecut in insulte.

Traian Basescu, intrebat de demisie: "Presedintii nu pot sa demisioneze in perioade de criza". VIDEO

Ponta: Basescu a avut un discurs dezamagitor, fara legatura cu ce se intampla in tara

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca mesajul adresat de presedintele Traian Basescu romanilor a fost "dezamagitor" si fara legatura cu realitatea.

Ponta a spus ca nimic din ce a spus presedintele in interventia de miercuri seara nu a avut legatura cu ce se intampla in realitate in tara.

Citește și
Teodor Baconschi
Baconschi, despre revocarea sa: "Cineva trebuie sa plateasca, voi plati eu!"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"A fost un discurs dezamagitor. Nu a spus absolut nimic si niciun cuvant rostit de el nu a avut legatura cu ceea ce se intampla in Romania", a afirmat presedintele PSD.

Theodor Paleologu, despre discursul presedintelui: Magistral

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a declarat, miercuri, pentru Mediafax ca discursul presedintelui Traian Basescu a fost "magistral".

Voicu: Basescu a pierdut o buna ocazie sa taca. Piata nu vrea relatii cu India si Africa

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca Traian Basescu a pierdut o foarte buna ocazie sa taca si ca protestatarii nu vor relatii cu India, Africa sau cu tarile baltice, lucruri despre care a vorbit seful statului.

"Traian Basescu a pierdut o foarte buna ocazie sa taca, pentru ca a vorbit fara sa spuna absolut nimic. Inteleg ca in tara e totul bine, singurul lucru care i se poate reprosa actualei puteri este ca s-a enervat domnnia sa la telefon cu Raed Arafat si cam atat", a spus Voicu.

El a spus ca Basescu a vorbit despre niste lucruri "incredibile".

"Poate nu mi-am eu seama, dar cred ca domnul presedinte a inteles ca in piata se scandeaza ca vrem relatii cu India si cu Africa si atunci vine in intampinarea acestor scandari. Nu. In Piata se scandeaza 'Jos Basescu!' si 'Alegeri anticipate'", a spus Voicu.

El a mentionat ca Basescu a dovedit ca nu a inteles nimic despre reactia cetatenilor care protesteaza.

"In piata nu se scandeaza ca se vrea pensii, salarii, desi este nevoie si de una si de alta. Manifestatiile din piata sunt pentru democratie, pentru schimbarea celor in care nu mai este nicio incredere. Atat oamenii din stada, cat si opozitia, nu mai au ce negocia chesiuni punctuale cu acuala putere. Este evident din comportamentul strazii ca nu e cale de negociere", a spus Voicu.

El a precizat ca lumea nu cere chestiuni punctulale, nu cere ca puterea sa revina asupra unor decizii, nu cere relatii cu tarile baltice, ci cere sa plece cei de la putere pentru ca nu mai exista nicun fel de incredere.

"In piata este foarte prezenta ironia, si asta arata ca nu mai este nimic de negociat. Daca ar fi fost ceva de cerut de la actuala putere ar fi fost cu hotarare formulate niste revendicari, ma refer la revendicari punctuale. nu generale. In momentul in care puterea este luata peste picior, acesta este un semnal clar ca nu se mai poate sta de vorba", a mai spus Voicu.

Calian: Discursul presedintelui, extrem de echilibrat si realist. E nevoie de liniste, echilibru, dialog

Deputatul PDL Petru Calian a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca discursul presedintelui Traian Basescu a fost "extrem de echilibrat si realist" despre starea natiunii si a apreciat ca partidele din opozitie trebuie sa inteleaga ca e nevoie, la ora actuala, de liniste, echilibru social si dialog.

"A fost un discurs extrem de echilibrat, realist, care a evidentiat starea natiunii. Pe plan economic, lucrurile stau cum le-a prezentat presedintele Traian Basescu si cred ca, prin ce a spus domnia sa, trebuie sa inteleaga si partidele din opozitie ca la ora actuala avem nevoie mai mult ca oricand de liniste, echilibru social si dialog", a spus Petru Calian.

In legatura cu afirmatia lui Basescu ca, daca el fi condus PDL, l-ar fi condus mult mai bine, Petru Calian a aratat ca Traian Basescu a fost presedintele democratilor "si a condus foarte bine in acea perioada partidul".

"In prezent, nimeni nu e multumit si lucrurile nu sunt perfecte in PDL. Asta se datoreaza si faptului ca PDL e indreptat mai mult spre actul de guvernare si mai putin inspre activitatea politica, pune mai presus bunul mers al tarii decat imaginea partidului", a adaugat Calian.

Toader: Discursul presedintelui a fost preliminar, cele mai importante date urmeaza sa le detalieze

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca mesajul presedintelui Traian Basescu se inscrie "in nota normala", chiar cu recunoasterea unor gafe pe care seful statului le face mai rar si ca discursul a fost o radiografie a situatiei Romaniei pe timp de criza.

"A fost un discurs preliminar si cele mai importante date urmeaza sa le detalieze. A fost o radiografie a situatiei Romaniei pe timp de criza. Presedintele a spus ca va duce vaporul pana la capat. Este in nota normala a lui, chiar cu recunoasterea unor gafe pe care le face mai rar", a apreciat Mircea Toader.

Intrebat daca acest mesaj va debloca situatia privind protestele, Toader a spus ca spera ca toti sa inteleaga ca trebuie sa se aseze la masa dialogului.

"Nu stiu, sper ca toti cei care sunt responsabili si cetatenii urmeaza sa se aseze la masa dialogului", a adaugat Toader.

Hasotti: Discursul lui Basescu, o ciorba reincalzita, nu potoleste tensiunile sociale

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca discursul presedintelui Traian Basescu a fost ca o "ciorba reincalzita", care nu va potoli tensiunile sociale, el precizand ca seful statului a dovedit ca este rupt de realitatile romanesti.

"Discursul lui Basescu a fost ca o ciorba reincalzita. Nu a spus nimic nou. S-a straduit sa para calm. A fost un discurs lipsit de orice valoare in sensul potolirii tensiunilor politice si sociale", a spus Hasotti.

El a precizat ca s-ar fi asteptat ca seful statului, insotit de zeci de jandarmi, sa se fi dus in Piata Universitatii si sa discute direct cu poporul, nu sa vorbeasca prin intermediul televiziunilor.

Hasotti a mai spus ca presedintele Basescu a dovedit ca este "rupt" de realitatile romanesti.

Vosganian: Basescu a facut un bilant lipsit de spirit critic, nu a raspuns nemultumirii populare

Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca opinia publica astepta altceva de la presedintele Traian Basescu decat un bilant lipsit de spirit critic, el aratand ca seful statului nu a raspuns, de fapt, marii nemultumiri populare.

"Opinia publica astepta altceva decat un bilant lipsit de spirit critic. A fost un discurs destul de rigid, fara sa raspunda de fapt marii nemultumiri populare. Am inteles de la Traian Basescu ca in Romania oricine are o responsabilitate, mai putin el", a spus Vosganian.

El a spus ca afirmatiile lui Traian Basescu cu referire la faptul ca este acuzat ca ar fi dictator sunt "memorabile".

"Traian Basescu a spus ca argumentul pentru care nu este dictator este faptul ca oamenii spun ca este dictator", a spus Vosganian.

El a tinut sa-l critice pe seful statului si pentru referirile la "partea buna" a societatii vicile.

"Va trebui sa adaugam inca ceva la trista serie a ciumpalacilor - felul in care Traian Basescu s-a adresat partii bune din societatea civila, ceea ce reprezinta o ofensa la adresa protestatarilor", a mai spus Vosganian.

Olguta Vasilescu: Basescu a spus ca poporul si-a facut datoria, deci poporul poate sa moara

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca discursul presedintelui Traian Basescu a fost "catastrofal", principalul sau mesaj fiind ca nu este dispus sa demisioneze.

Senatorul PSD a afirmat ca presedintele nu a spus absolut nimic din ce asteptau romanii sa auda.

"Ceea ce am inteles eu este ca presedintele nu are de gand in niciun fel sa demisioneze. El i-a spus poporului roman ca si-a facut datoria, deci poporul roman poate sa moara. Un alt mesaj al lui Basescu a fost ca isi va duce pana la capat razboiul cu Parlamentul. A identificat inamicul pentru perioada urmatoare si acesta este Parlamentul, mai precis opozitia", a declarat Olguta Vasilescu.

Ea a apreciat ca interventia de miercuri a presedintelui a constituit unul dintre cele mai proaste discursuri de la momentul investirii.

"A fost un discurs pregatit de niste consilieri pe care eu i-as da afara imediat, pentru ca nu au fost in stare sa scrie macar doua cuvinte care sa fie retinute de romani. Basescu a dovedit inca o data ca traieste intr-o realitate paralela si traieste intr-un alt film", a mai spus Vasilescu.

Chelaru: Basescu a transmis PDL ca la ananghie nu il mai intereseaza

Vicepresedintele PSD Ioan Chelaru a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca mesajul adresat romanilor de Traian Basescu arata ca acesta este rupt de realitate si ca "parteneriatul" cu PDL este pe sfarsite.

Chelaru a afirmat ca discursul presedintelui nu a avut nicio legatura nici cu poporul, nici cu clasa politica.

"L-am vazut in aceasta seara pe presedinte rupt de realitate, intr-o lume paralela cu realitatea. Avem evident un presedinte care nu mai stapaneste realitatea, traieste sau este dezinformat atat de mult incat este in alta lume", a spus el.

Vicepresedintele PSD a apreciat ca "accentele de autocritica" din discursul presedintelui s-au axat pe scuze "atat de banale" incat au fost ridicole.

Chelaru a mai afirmat ca obiectivele majore expuse de Basescu, depasirea crizei si stabilitatea economico-financiara, sunt realizabile, insa sunt imposibil de atins cu actualul presedinte, cu actualul Guvern si cu actuala majoritate parlamentara.

"Eu cred ca presedintele a mai transmis un mesaj, unul catre propriul partid, anume ca la ananghie nu il mai intereseaza PDL, iar PDL este acum intr-un asemenea moment, insa isi merita soarta", a mai spus vicepresedintele PSD.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Protestele de la Arad: “Base, da-te prins!”, „Vrem presa libera!”
Protestele de la Arad: “Base, da-te prins!”, „Vrem presa libera!”

Manifestatiile impotriva puterii continua la Arad. Luni seara s-au adunat peste 200 de oameni in Piata Revolutiei.

Baconschi, despre revocarea sa:
Baconschi, despre revocarea sa: "Cineva trebuie sa plateasca, voi plati eu!"

Liderul PDL, Teodor Baconschi, a comentat decizia privind revocarea sa, precizand ca, in contextul actual, "cineva trebuie sa plateasca" iar acela va fi el, adaugand ca presedintele Traian Basescu nu era la curent cu demiterea sa.

Alegeri anticipate, propunerea liderilor USL pentru ca
Alegeri anticipate, propunerea liderilor USL pentru ca "autoritatile sa aiba o noua credibilitate"

Liberalii vor sa inceapa strangerea de semnaturi pentru suspendarea sefului statului. Liderii USL sustin ca nu au nimic de-a face cu organizarea protestelor din strada, dar ca le sustin.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.