Victor Ponta este convins ca Emil Boc isi va da demisia ASTAZI din functia de premier

×
Codul embed a fost copiat

Liderii USL au declarat ca Emil Boc ar trebui sa-si dea demisia imediat din functia de premier, deoarece Guvernul pe care il conduce si-a asumat raspunderea pe o lege neconstitutionala - cea a comasarii alegerilor.

Decizia Curtii Constitutionale a fost anuntata chiar in timp ce liderii USL sustineau o conferinta de presa pe tema acuzatiilor lansate marti de catre presedintele Traian Basescu, la adresa opozitiei. Astfel, presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca decizia CC "este ultima lovitura pe care Guvernul Boc trebuie sa o accepte".

De asemenea, Ponta a spus ca i-a informat pe ambasadorii statelor UE ca doreste sa "sprijine responsabil" iesirea Romaniei din criza politica, iar solutia nu poate fi decat una tot politica: alegeri parlamentare anticipate si separate de cele locale. El a mai spus ca USL va vota un guvern "de serviciu" care sa organizeze alegeri parlamentare anticipate "corecte" si care sa asigure stabilitatea economica si financiara pentru urmatoarea perioada.

Sinteza declaratiilor lui Victor Ponta:

- "Guvernul Boc ar trebui sa-si dea demisia azi!. Trebuie să demisioneze pentru ca si-a asumat raspunderea pe o lege nedemocratica si neconstitutionala"

Citește și
Traian Basescu
Basescu anunta o "INTERVENTIE CU ROMANII", miercuri. Prima reactie a presedintelui la proteste
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

- "Eu sunt convins ca isi va da demisia astazi. Eu va spun ce se intampla intr-o tara cat de cat normala. La intalnirea de miercuri i-am spus premierului, ganditi-va ce se va intampla miercuri daca se va declara neconstitutionala."

- "Nu exista alta solutie azi pentru Guvernul Boc decat demisia.!"

- "Am mai avut un prim-ministru care nu pleca pentru ca nu putea sa-si ia chiparosul...sau nu stiu ce copac. Pentru situatii absurde nu exista reglementare."

- "Nu imi doresc sa ajung in fruntea unui Guvern USL pus de Traian Basescu. Nu cerem ca Boc sa isi dea astazi demisia si sa vina Ponta de la USL. Nu este bine, nu vrem asta, nu avem ce sa primim de la Traian Basescu. Dorim sa sprijinim un guvern de serviciu, iar romanii daca vor vota la alegeri USL, vom forma Guvernul"

Sinteza declaratiilor lui Crin Antonescu:

- "In privinta atacului, cum epic a fost numita interventia de aseara a lui Traian Basescu, nu am sa raspund la comparatia caraghioasa cu tovarasul Voronin. Totusi, nu noi am baut frateste cu domnul Voronin si am facut schimb de produse viticole. Eu cred ca presedintele ar trebui esa fie socat ca noi am cerut lucruri similare cu cele cerute de mii si mii de romani: adica demisia lui si a Guvernului".

- "Presedintele a incercat din nou sa prezinte opozitia ca fiind imorala. Evident ca nu cerem ca Romania sa ramana in haos si neguvernata. Potrivit prevederilor constitutionale, in cazul in care presedintele demisioneaza, atributiile lui sunt preluate de presedintele Senatului, iar noi avem un presedinte al Senatului. Nimeni nu propune anarhie, nimeni nu propune dezordine."

- "Nu jandarmii si nu PDL-istii sunt unitatile care lupta cel mai disciplinat de partea lui Traian Basescu. Unitatea cea mai ordonata este cea a fostilor jurnalisti, care vorbesc de disensiuni in USL. Uniunea Social Liberala este mai unita si mai hotarat ca oricand. In chestiunea reactiei noastre la nivelul Parlamentului, la grupurile parlamentare, fata de refuzul majoritatii, pana acum, de a merge in anticipate, vom lua o decizie in curand. Vom construi si vom aplica o solutie comuna. Categoric exista pareri diverse in interiorul fiecarui partid, dar avem capacitatea de a lua o hotarare si de a o respecta toti. Nu am niciun fel de sustinere fata de declaratii care s-au facut ieri, ale unor parlamentari liberali precum doamna Saftoiu si domnul Orban. Sunt declaratiile lor exclusiv."

- "Eu, in cei 7 ani de mandate prezidentiale ale lui Traian Basescu am fost contactat o singura data de domnia sa in 2009, in legatura cu conditiile unei dezbateri televizate, prezidentiala, de la acea epoca. Cu exceptia acestui contact, nu am avut vreun altul, nici aceste zile si nici in altele."

- "Cred ca ceea ce s-a intamplat astazi va trebui bagat in manualelel de Drept, la capitolul "Asa, nu!"

- Eu m-am temut foarte tare ieri ca lucrurile sa nu degenereze, iar domnul Baconschi sa se alature protestelor."

Sinteza declaratiilor lui Daniel Constantin

- "Ce m-a ingrijorat aseara este ca presedintele a uitat  cel mai important lucru pe care trebuia sa-l faca, sa se adreseze poporului."

- "Ma asteptam sa vad ca presedintele vine cu o solutie."

- "Faptul ca CC a dat astazi un verdict in favoarea sesizarii USL cred ca e o victorie a poporului roman."

- "Este ultima palma pe care Guvernul putea sa o primeasca."

Reprezentantii USL au transmis astazi un comunicat in care califica ultimele declaratii ale presedintelui Traian Basescu drept "halucinante" si "total rupte de realitate".

USL sustine ca presedintele Traian Basescu a preferat sa atace "incalificabil" opozitia, marti seara, la investitura ministrului Cristian Diaconescu, in loc sa vorbeasca despre nemultumirile si solicitarile protestarilor.

"Dupa doua saptamani de tacere, Traian Basescu nu a avut niciun cuvant de spus romanilor nemultumiti. Uniunea Social Liberala a luat act cu stupoare de discursul halucinant si total rupt de realitate al presedintelui Traian Basescu. Dupa aproape doua saptamani de tacere, Traian Basescu nu a gasit niciun cuvant pentru nemultumirile si solicitarile protestarilor, preferand in schimb sa atace in mod incalificabil opozitia", se arata in comunicat.

"Mai mult, prin ignorarea totala a celor care protesteaza zilele acestea in strada, in tot mai multe orase, Traian Basescu arata inca o data cat de mult ii desconsidera si dispretuieste pe cetatenii Romaniei, datorita carora a ajuns in functia pe care o ocupa vremelnic. Iesirile nervoase ale lui Traian Basescu nu pot sa acopere faptul ca majoritatea covarsitoare a romanilor nu mai au incredere in reprezentantii actualei puteri, doresc un alt presedinte, un alt guvern si organizarea de alegeri anticipate", mai afirma reprezentantii opozitiei.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca a observat ca liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta vor demisiile presedintelui, Guvernului si Parlamentului, "adica o tara neguvernata".

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Victor Ponta
Victor Ponta "Basescu a avut un discurs de dictator in delir, paralizat de frica"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca acuzatiile aduse de Traian Basescu la adresa opozitiei ar arata ca acesta este "un dictator in delir, paralizat de frica" si ca este rupt de Romania.

Basescu anunta o
Basescu anunta o "INTERVENTIE CU ROMANII", miercuri. Prima reactie a presedintelui la proteste

Presedintele Traian Basescu a vorbit pentru prima data despre protestele din Romania la ceremonia depunerii juramantului de catre noul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

Crin Antonescu:
Crin Antonescu: "O singura solutie democratica, demisia presedintelui Basescu"

Opozitia nu a tinut cont de cererea de impacare lansata de Emil Boc si a atacat virulent coalitia guvernamentala. Crin Antonescu a fost cel mai vehement, sustinand ca singura solutie este demisia lui Traian Basescu.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.