Reactii ale Puterii la decizia CC: "Ar fi culmea ca, in Romania, CC sa decida si caderea guvernelor"

25-01-2012 14:00

Cezar Preda

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde afirma ca formatiunea pe care o reprezinta va respecta hotararea Curtii Constitutionale in privinta comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare. In schimb, Cezar Preda spune ca Guvernul nu are de ce sa cada.

Deputatul PDL Cezar Preda: "Nu are nicio legatura una cu cealalta. Guvernul si-a asumat raspunderea pe lege, Parlamentul a aprobat, in sensul ca nu a cazut Guvernul. Ar fi culmea ca, in Romania, Curtea Constitutionala sa decida si caderea guvernelor, nu numai inovatiile pe politica de buget a statului"

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde: "Vom respecta aceasta hotarare a Curtii Constitutionale. Aceasta hotarare a Curtii Constitutionale din acest moment determina foarte clar ca alegerile locale vor avea loc in prima duminica din luna iunie", a aratat prim-vicepresedintele PDL.

El a mai spus ca alegerile parlamentare "vor fi la timp".

Vicepremierul UDMR, Marko Bela"Trebuie vazuta motivatia deciziei, iar daca aceasta motivatie se refera la data alegerilor locale, atunci, dupa parerea mea, aceste alegeri trebuie tinute la termenul initial, urmand ca partidele sa se consulte pentru a stabili data alegerilor parlamentare", a spus fostul presedinte al UDMR. El a adaugat ca decizia Curtii Constitutionale are mai mult un impact politic decat organizatoric.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean: "Este o solutie totalmente neasteptata pentru noi. Este solutia Curtii Constitutionale si o vom respecta fara niciun fel de retineri". El a aratat ca democrat-liberalii vor astepta motivatia Curtii Constitutionale pentru a vedea "ce elemente" i-au determinat pe judecatori sa dea o asemenea solutie si, in functie de aceasta motivatie, PDL isi va stabili "urmatorii pasi, care va fi strategia partidului".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26