Senatul si Camera Deputatilor s-au reunit pentru prima oara in noua legislatura
Senatul si Camera Deputatilor s-au reunit pentru prima oara in noua legislatura, urmand ca parlamentarii sa isi depuna juramintele de credinta si sa aleaga presedintii si noile structuri de conducere.
Pasii urmatori sunt audierea propunerilor de ministri si votul privind noul Guvern.
Procesele-verbale privind rezultatele alegerilor parlamentare din 9 decembrie au fost publicate vineri in Monitorul Oficial, iar presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul de convocare a noului Parlament pentru 19 decembrie, la ora 13.00.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
In urma alegerilor din 9 decembrie, USL a obtinut 395 de mandate in noul Parlament, ARD - 80, PPDD - 68, UDMR - 27, iar minoritatile nationale -18.
Senatul si Camera isi aleg, miercuri, reprezentantii in Birourile Permanente si in comisiile parlamentare. Lucrurile par a fi foarte clare in ceea ce priveste functiile de presedinti ale celor doua Camere: presedintele PNL, Crin Antonescu, va fi presedinte la Senat, iar Valeriu Zgonea, presedinte la Camera Deputatilor.
Luni si marti, noii parlamentari au venit la Palatul Parlamentului, s-a acomodat cu salile si birourile, s-au fotografiat pentru legitimatii, si-au preluat telefoanele si au primit materiale informative. Pana la alegerea Biroului Permanent, lucrarile celor doua Camere sunt conduse de cel mai in varsta senator, respectiv deputat, in calitate de presedinte decan de varsta, asistat de cei mai tineri 4 senatori si deputati, in calitate de secretari asistenti.
Regulamentele celor doua Camere stipuleaza ca pana la alegerea Biroului Permanent pot avea loc numai dezbateri cu privire la validarea mandatelor de senator sau deputat, la procedurile necesare depunerii juramantului sau legate de constituirea noului Senat sau a Camerei Deputatilor.
Pentru validarea mandatelor, Senatul si Camera aleg, in prima sa sedinta, o comisie compusa din 15 parlamentari.
Sursa: Mediafax, Pro TV
Etichete: deputati, Parlament, parlamentari, senatori,
Dată publicare:
19-12-2012 13:22