Dăncilă: „Săptămâna viitoare mergem în Parlament. Vom vedea dacă este restructurare sau remaniere”

Ultima actualizare: 09-09-2019 21:36
Viorica Dancila
Pro TV

Șefa PSD, Viorica Dăncilă,  luni seară, că săptămâna viitoare va cere în Parlament votul de încredere pentru Guvern.

Dăncilă a menţionat că nu s-a stabilit deocamdată dacă Guvernul va merge pe varianta restructurării sau a remanierii, dar că în eventualitatea în care se va opta pentru restructurare, noua formulă guvernamentală ar urma să aibă 19 ministere plus funcţia de prim-ministru.

Totodată, social-democrații au decis ca marțea viitoare să mai aibă loc un Cex.

VIDEO cu declarațiile Vioricăi Dăncilă: 

Principalele declarații ale premierului:

- „Am abordat mai multe subiecte de interes pentru PSD, dar și pentru țară. Am vorbit despre strângerea de semnături, colegii mi-au spus că avem 1,8 milioane de semnături. Procesul e în desfășurare.”

- „Am discutat și despre desemnarea unui purtător de cuvânt al PSD. Cu unanimitate a fost desemnat Valeriu Steriu, deputat. Am vorbit despre deplasările în județe, am fost cu echipa în mai multe județe. Vrem până la campanie să mergem în majoritatea lor să ne vedem cu activul de partid și cu cetățenii.”

- „Am vorbit și despre sedința de Guvern și am arătat că dincolo de barierele pe care președintele le pune în calea activității guvenamentale am găsit soluție să vin în sprijinul românilor care vor ca acest Guvern să pună în aplicare programul de guvernare.”

- „Solicit tutor membrilor PE să susțină candidatura Rovanei Plumb, pentru că e in interesul României. Dacă am văzut membri PE care s-au poziționat contra propriei țări, cred că mesajul de unitate trebuie avut în vedere. Trebuie să avem în prim-plan imaginea României și cum ar fi perceput un deputat roman care vine cu atacuri la adresa candidatului nostru la CE.” 

- „Am decis ca săptămâna viitoare să merge în Parlament. Am subliniat mereu că nu ne e teamă. Vom merge în Parlament și vom vorbi cu partidele să obținem votul de încredere.”

- „Subliniez că ne dorim votul de încredere al Parlamentului, dar dacă nu-l obținem, Guvernul nu cade.”

- „Am vorbit și de un Guvern restructurat și de o simplă remaniere. Nu ne-am hotărât încă.”

- „Nu am plecat neapărat de la numărul de voturi de care avem nevoie. Știm că e un element foarte important, dar cred că e important să decidem dacă vrem restructurare sau remaniere.
Am vorbit ca, în eventualitatea în care mergem pe restructurare, vor fi 19 ministere plus premier.”

- „Dacă săptămâna viitoare venim în Parlament, cred că până miercurea viitoare decidem. A fost dat un vot în CEx, conform căruia Pro România nu trebuie să intre la guvernare.”

- „Ne bucurăm dacă parlamentari de la Pro România susțin Guvernul. Credem că Guvernul ar trebui susținut de toți parlamentarii care cred că România are nevoie de stabilitate.
Îl susținem în continuare pe Meleșcanu și cred cu tărie că mâine (n.r - marți) va fi ales președinte al Senatului. Când vorbim, ne ținem de promisiune. Am vorbit de candidatura sa și vom merge până la capăt.”

- „Sunt convinsă că Iohannis a încălcat Constituția, pentru că a refuzat interimatele, dar trebuie lămurit acest lucru la CCR.”

- „Am găsit soluții legale să ieșim din acest blocaj (guvernamental). Nu mi-e frică de o moțiune de cenzură. Dacă nu mi-e frică să merg în Parlament cu restructurare, de ce mi-ar fi frică de o moțiune de cenzură?”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO