Klaus Iohannis anunta ca NU l-ar fi suspendat pe Victor Ponta daca si-ar fi convins colegii sa incuviinteze urmarirea penala
Presedintele Klaus Iohannis a vorbit intr-o conferinta de presa despre votul dat in Parlament si despre cele 3 variante pe care le-ar fi avut Victor Ponta.
Presedintele a afirmat, cu privire la votul Parlamentului in cazul primului ministru, ca este o zi trista pentru democratie, aratand ca "sa distrugi institutii si principii pentru a salva cariera unei persoane este inacceptabil".
De asemenea, Klaus Iohannis a sustinut ca "Victor Ponta a ales sa sacrifice interesul Romaniei pentru interesul propriu."
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Sinteza declaratiilor:
Am vazut ca il acuza pe Ponta de fapte penale. Am vazut de asemenea ca primul ministru se declarata nevinovat. Nici Parlamentul, nici eu, nici dumneavoastra nu putem sa stabilim cine are dreptate: procurorii sau premierul Ponta. Singurii care sunt calificati sa faca acest lucru sunt judecatorii. Dar pentru asta, speta trebuie sa ajunga in fata instantei.
Primul Ministru Victor Ponta a avut la dispozitie 3 variante de reactie: prima, cea mai buna, ar fi fost sa demisioneze si sa se puna la dispozitia justitiei. A decis sa nu faca acest lucru. A doua varianta ar fi fost sa-si convinga colegii sa incuviinteze urmarirea penala, sa se puna la dispozitia procurorilor si sa dovedeasca, asa cum spunea, ca este nevinovat. Daca asa s-ar fi intamplat, nici nu l-as fi suspendat din functie si cu siguranta ca reprezentantii justitiei ar fi gasit modalitati de judecare cu mare celeritate pentru a lamuri foarte repede problema.
A ales a treia varianta, s-a folosit de influenta pe care o are si a solicitat majoritatii parlamentare sa nu incuviinteze urmarirea penala. Parlamentul a executat ordinul. Este o varianta foarte proasta.
Domnul Ponta a ales sa sacrifice interesul Romaniei pentru interesul propriu. Din acest motiv, este o zi trista pentru democratia din Romania.
Ce sa inteleaga un cetatean simplu: ca oricine este acuzat de o fapta penala poate fi cercetat si judecat, dar primul ministru nu, pentru ca dispune de o majoritate parlamentara?
La inceputul declaratiei de presa, Klaus Iohannis a vorbit despre concluziile sedintei CSAT de marti, aratand ca Strategia Nationala de Aparare, "O Romanie puternica in Europa si in lume", inseamna acum:
1. Un stat care isi apara cetatenii
2. O tara care isi apara interesele, bunurile nationale si resursele nationale, care stie sa-si protejeze domeniile de excelenta, care pune pret pe educatie si sanatate
3. Un strat care contribuie la mentinerea securitatii colective alaturi de partenerii ei si la promovarea democratiei si libertatii
Membrii CSAT au decis promovarea strategiei nationale catre Parlamentul Romaniei pentru aprobarea acesteia in sedinta comuna a Camerei si Senatului, a afirmat presedintele.
Dintre subiectele de pe ordinea de zi, acesta a mai mentionat:
- "Problema defrisarilor ilegale tine de securitatea nationala si o vom urmari la cel mai inalt nivel. CSAT a decis ca Guvernul sa ia masuri pentru a schimba actualul cadru legislativ, astfel incat sa nu se mai permita perpetuarea acestui fenomen"
- "Membrii CSAT au aprobat programul privind transformarea si dezvoltarea Armatei Romane pana in 2027 si in perspectiva".
Sursa: Pro TV
Etichete: klaus iohannis, guvern, demisie, Cotroceni, victor ponta,
Dată publicare:
09-06-2015 18:13