Reactia lui Klaus Iohannis dupa ce deputatii au decis sa NU ii ridice imunitatea lui Ponta: "E o dovada de iresponsabilitate"

Ultima actualizare: 12-06-2015 07:17
presedintele Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a reactionat fata de votul de marti al deputatilor, care au respins cererea DNA de urmarire penala a lui Victor Ponta.

Presedintele a declarat ca decizia Parlamentului este una "iresponsabila" si "sfidatoare" la adresa cetatenilor si a condamnat dur faptul ca "Parlamentul s-a transformat intr-un scut de protectie".

In acelasi timp, Iohannis sustine in continuare ca solutia pentru situatia cu care se confrunta Victor Ponta este ca premierul sa demisioneze din functie. 

"Imi mentin punctul de vedere conform caruia Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie. Regret faptul ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar. Regret, totodata, faptul ca Parlamentul s-a transformat intr-un scut de protectie pentru persoana Victor Ponta, banuita de fapte penale.
Este o dovada de maxima iresponsabilitate si de sfidare la adresa cetatenilor faptul ca parlamentarii ce alcatuiesc majoritatea impiedica justitia sa-si faca datoria, sunt dispusi sa distruga institutia Parlamentului, asa cum ar trebui ea sa functioneze intr-un stat de drept, si sa afecteze imaginea Romaniei pentru a salva politic o singura persoana. Majoritatea parlamentara refuza sa accepte semnalul dat de cetateni, care a fost unul foarte clar: stop coruptiei, politica facuta cu integritate si responsabilitate.
in continuare consider ca solutia pentru iesirea din actuala situatie este demisia domnului Victor Ponta din functia de prim-ministru",
a scris presedintele pe Facebook.

Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul...

Posted by Klaus Iohannis on Tuesday, 9 June 2015
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO