Kelemen Hunor: Daca se forteaza lucrurile, UDMR se ridica de la masa si va multumi pentru colaborare
Kelemen Hunor a declarat ca "daca cineva doreste sa alunge Uniunea din coalitie poate s-o faca intrucat "in cazul fortarii unor lucruri" reprezentantii UDMR nu vor avea ce face decat "sa se ridice, multumind partenerului pentru cooperare".
"Noi trebuie sa sustinem in continuare ca structura de opt din prezent nu corespunde. Trebuie sa ne gandim la restructurare, mai avem timp pana la perioada bugetara 2014 - 2020 sa ne gandim. Insa 2011 nu e anul, mai ales in contextul politic actual, care sa facă posibila reforma administrativa din Romania. UDMR nu poate accepta nici variamta de «opt», nici cea de «opt plus doi», in acest moment noi sustinem viziunea noastra referitoare la reorganizarea regiunilor de dezvoltare si suntem pregatiti sa o dezbatem in coalitie. Consideram ca descentralizarea e importanta si trebuie sa continuam procesul. Calea e sa amanam problema, de dragul stabilitatii politice. Daca cineva doreste sa alunge UDMR din coalitie, poate s-o faca, pentru ca in cazul fortarii unor lucruri, nu vom avea ce face decat sa ne ridicam, multumind partenerului pentru cooperare", a spus Kelemen Hunor, care a adaugat ca, daca va fi nevoie, Uniunea va convoca si alte structuri de conducere pentru a discuta situatia.
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a mai declarat astazi, la Consiliul Reprezentantilor Unionali, la Targu Mures, ca termenul de adoptare a legii privind statutul minoritatilor, 30 iunie, nu va putea fi respectat in "atmosfera antimaghiara din prezent".
"In aceasta perioada am avut greutati in materia legii minoritatilor. In Parlament s-au dezbatut cateva articole, s-au initiat dezbateri in comisii, dar nu vom avea o lege adoptata pana in 30 iunie. Pozitia mea e ca trebuie sa adoptam o lege care sa creeze cadre institutionale pentru autonomia culturala.
Vom incerca pana in 30 iunie sa incepem noi dezbateri si sa intocmim raportul astfel incat proiectul de lege sa corespunda acestor asteptari. (...) Daca partenerii nostri nu sunt de acord, aceasta problema ar trebui amanata si sa adoptam in timp o varianta care sa corespunda asteptarilor comunitatii. Si legea administratiei a fost amanata pana (s-a ajuns) la o varianta ce a putut fi acceptata si de comunitatea maghiara", a spus Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.
Citeste mai multe despre acest subiect pe www.mediafax.ro.
Citeste si:
Mourinho din Giulesti il copiaza pe Guardiola! Cum schimba Lucescu Rapidul in noul sezon