UDMR redeseneaza harta tarii. Variantele 8 si 8+2 pica. Cum va arata Romania


Ultimul update: Sambata 28 Aprilie 2012 23:13
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2011 17:51
Categorie: Stiri Politice
Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Targu Mures, ca pentru reprezentantii Uniunii nu sunt acceptabile nici varianta de opt regiuni si doua judete - Harghita si Covasna, si nici cea de opt regiuni, dar alte variante pot fi discutate.

"Maine (sambata - n.r.) in CRU (n.r. - Consiliul Reprezentantilor Unionali) vom formula un punct de vedere, varianta «8+2» nu merge, varianta «opt» nu merge, in rest discutam", a declarat Kelemen Hunor, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Alternativa la 8+2. Cum se schimba tara daca UDMR refuza propunerea lui Traian Basescu

Referitor la propunerea presedintelui Traian Basescu, Kelemen Hunor a spus ca nu a vazut niciun coleg entuziasmat de aceasta, in Uniune, si nici el nu este.

Liderul UDMR a spus ca subiectul reformei administrative trebuie acceptat de toata lumea si, daca nu exista consens pentru reforma administrativa in acest moment, ar fi de parere sa se amane pana dupa alegeri acest subiect.

Kelemen a spus ca Uniunea nu isi doreste instabilitate politica sau economica si reprezentantii UDMR sunt interesati in mentinerea coalitiei de guvernare din acest moment, precizand ca nu este nicio problema faptul ca in unele judete exista majoritati constituite cu partide din USL sau ca reprezentantii Uniunii discuta in Parlament cu colegi din toate partidele, indiferent daca sunt din opozitie sau de la putere.
Intrebat ce va face daca in CRU de sambata se va vota iesirea de la guvernare, Kelemen Hunor i-a sfatuit pe jurnalisti sa nu se ingrijoreze.

"Niciodata n-am trecut peste vointa colegilor, dar sa nu va ingrijorati, fiindca nu se va vota asa ceva", a spus el.
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la B1TV, ca le-a spus reprezentantilor UDMR, la Cotroceni, ca maximul pe care il poate oferi este o formula de opt judete plus Harghita si Covasna, separat, care sa ramana asa cum sunt acum, dar "niciodata unite".

El a mai declarat ca, daca UDMR refuza oferta legata de reorganizare, atunci nu se va mai face acest proces, ci se va trece la reforma institutiilor deconcentrate, care se diminueaza ca densitate si personal.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, marti, ca sambata va fi sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), pentru a se cauta solutii la propunerea PDL de reorganizare administrativ - teritoriala.

Sedinta CRU va avea loc, sambata, la Targu Mures.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO