Iohannis, după creșterea numărului de infectări: ”Nicio lege nu oprește un virus”

Ultima actualizare: 22-07-2020 18:41

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat, miercuri, după ce bilanțul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, a trecut de 1000. 

Șeful statului a spus că ”depinde de fiecare dintre noi și de noi toți împreună să îngrădim răspândirea acestei epidemii”.

”Vestea proastă de astăzi este că suntem în prima zi în care avem peste o mie de persoane detectate cu coronavirusul nou. Este foarte trist, dar tristețea nu rezolvă problema. Problema putem s-o rezolvăm împreună, respectând măsurile de distanțare, respectând măsurile de igienă, purtând mască. Depinde de fiecare dintre noi și de noi toți împreună să îngrădim răspândirea acestei epidemii. Acum, Guvernul are la dispoziție noul instrument, noua lege care reglementează izolarea, carantinarea, dar nicio lege nu oprește un virus. Aici este nevoie de contribuția noastră, a tuturor.” - a declarat președintele Iohannis.

Un nou record de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19 în România

 

Alte 1.030 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate miercuri, 22 iulie, de la ultima raportare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 40.163.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Cele mai multe cazuri de persoane reconfirmate pozitiv s-au înregistrat în judeţele: Bucureşti - 61, Argeş - 44, Prahova - 30 şi Ilfov - 26.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.179. Dintre aceştia, la ATI sunt internaţi 293 de pacienţi.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO