Invatamantul, marea grija a politicienilor: PNL depune motiune pe Educatie

29-03-2010 00:00

andrei marga

In timp ce la Palatul Parlamentului, premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu vorbeau de necesitatea schimbarii invatamantului romanesc, opozitia se pregatea de atac. Liberalii sunt pregatiti sa incerce demiterea ministrului educatiei.

Partidul National Liberal a decis sa depuna in zilele urmatoare o motiune simpla, la Parlament, pe tema Educatiei.

"In Romania actuala deteriorarea educatiei datorata autoritatilor care o gestioneaza, saracirea profesorimii si a celorlalti care lucreaza in invatamant si politizarea invatamantului sunt trei lucruri care merg mana in mana. Situatia este probabil fara precedent in istoria moderna a Romaniei. Fara precedent este si dilentantismul guvernamental." a declarat Andrei Marga, membru in BPC.

Intrebat cand va fi depusa motiunea, fostul ministru al Educatiei a subliniat ca "urmeaza sa decida presedintele partidului", precizand ca motiunea va fi depusa in zilele urmatoare.

Andrei Marga a explicat ca textul motiunii este finalizat, precizand ca vor fi puse in discutie patru probleme din domeniul Educatiei: disponibilizarile din domeniu, bugetarea, Legea salarizarii unitare si Legea Educatiei.

De altfel, liberalii au refuzat sa participe la dezbaterea cu tema "Legea Educatiei Nationale - un pas inainte pentru Romania", organizata la Palatul Parlamentului.

Crin Antonescu nu a fost prezent, luni, la sedinta Biroului Politic, acesta fiind plecat in vacanta de Pasti.

Conform unor surse parlamentare, liberalii mai au nevoie de doua semnaturi pentru a putea depune motiunea simpla pe Educatie la Senat. Acest demers poate fi initiat doar daca se strang 35 de semnaturi.

PNL are 23 de senatori liberali.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO