Voicu a cerut Senatului sa fie ascultat in plen

29-03-2010 00:00

Senatorul Catalin Voicu sustine, intr-o cerere adresata conducerii Senatului, ca Hotararea acestei Camere din 24 martie privind incuviintarea arestarii sale preventive este lovita de nulitate absoluta.

Conform cererii adresate Biroului Permanent al Senatului si presedintelui acestei institutii, datata 25 martie, al carei text a ajuns duminica in redactii, Catalin Vociu solicita sa-i fie respectat "dreptul constitutional, legal si regulamentar de a fi ascultat in plenul Senatului Romaniei in vederea incuviintarii cererii de arestare preventiva" si sa se aprobe punerea pe ordinea de zi a primei sedinte de plen a Senatului a audierii sale.

El sustine ca Hotararea Senatului din 24 martie privind cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie de incuviintare a arestarii sale preventive "este lovita de nulitate absoluta", intrucat nu a fost indeplinita "conditia prealabila si obligatorie" a ascultarii sale in sedinta de plen a Senatului din 24 martie, "conditie prevazuta explicit atat in art. 72 alin. 2 din Constitutie, cat si in art. 23 alin. 1 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor si in art. 172 alin. 4 din Regulamentul Senatului".

Tags: catalin voicu,


VIDEO PROTVPLUS.RO