Surse din PDL: Eventuala remaniere guvernamentala va fi decisa de Emil Boc si Traian Basescu

02-10-2011 17:13

Intalnire la ceas de seara pentru o decizie radicala: se impune sau nu o noua remaniere a Guvernului. Este intrebarea la care trebuie sa raspunda duminica seara conducerea centrala a democrat-liberalilor, dar si liderii filialelor judetene.

UPDATE: Liderii PDL si sefii organizatiilor judetene ale partidului au stabilit, duminica seara, in intalnirea de la Vila Lac, ca eventuala remaniere guvernamentala sa fie decisa de premierul Emil Boc impreuna cu presedintele Traian Basescu, au declarat pentru Mediafax surse participante la intalnire.

Potrivit surselor citate, subiectul remanierii a fost abordat de catre liderii PDL la punctul "diverse" al intalnirii, dupa ce secretarul general al partidului, Ioan Oltean, a spus ca ar fi bine ca democrat-liberalii sa nu mai iasă public cu declaratii pe tema remanierii.

Cu totii au fost chemati de premierul Emil Boc la o vila de protocol din Capitala, pentru a discuta despre viitorul Executivului, despre prioritatile legislative ale toamnei, dar si despre proiectul Miscarea Populara. La discutii a fost invitat si presedintele Traian Basescu.

Adept al unei remanieri guvernamentale, presedintele Traian Basescu a participat la sedinta PDL chiar daca liderii partidului au incercat pe cat posibil sa nege ca vor discuta acest subiect.

Potrivit unor surse parlamentare, tocmai acesta ar fi
motivul intalnirii din aceasta seara. Printre democrat-liberali se vorbeste de plecarea din Guvern a lui Ion Ariton de la Ministerul Economiei si a lui Valeriu Tabara de la Agricultura.

Gheorghe Ialomitianu de la Finante si Valerian Vreme de la Comunicatii ar fi de asemenea vizati. Celor patru li se reporoseaza in partid lipsa de vizibilitatea si credibilitate. Chiar si Teodor Baconschi i-ar putea ceda scaunul de sef al diplomatiei UNPR-istului Cristian Diaconescu. Asta pentru ca i se pune in spate esecul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

Chiar daca este propunerea presedintelui Traian Basescu, modificarea Constitutiei pare misiune imposibila, in actualul context parlamentar. Coalitia guvernamentala nu are cele trei sferturi din voturile necesare adoptarii, iar opozitia a anuntat ca nu va sustine demersul.

Parlamentarii PDL vor insa ca pana la sfarsitul anului sa modifice legea electorala, astfel incat alegerile locale sa fie comasate cu cele parlamentare, in noiembrie 2012.

Tags: pdl, guvern, remaniere,


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26