In loc sa colaboreze, Opozitia se cearta din cauza motiunii de cenzura
Liberalii s-au aratat deranjati de faptul ca, desi sunt colegi pe banca Opozitiei, social-democratii au preferat sa lucreze la elaborarea motiunii de cenzura cu sindicatele, si nu cu PNL.
"PSD inteleg ca a asumat initierea acestei motiuni. Dansii au numarul de semnaturi necesare si nu doresc, dupa cate vad, sa construim impreuna aceasta motiune de cenzura, o construiesc cu sindicatele. Nu e o problema pana aici. Problema survine in alta parte, daca PSD, care va redacta aceasta motiune de cenzura, va intelege ca, in mod demagogic, sa inceapa iar cu toate teoriile stangiste in corpul acestei motiuni, va da poate o sansa de eschiva unor parlamentari care, altfel, ar fi votat motiunea de cenzura", a sustinut Crin Antonescu.
El a tinut sa reaminteasca faptul ca "PSD, chemat la guvernare de PDL si de Traian Basescu, n-a zis nici «pas» in legatura cu cota unica si a guvernat bine-mersi" si ca in discutiile despre Guvernul Johannis, "s-a asumat atunci de PSD oficial principiul cotei unice si al fiscalitatii reduse".
"Cine s-a schimbat, constatati dvs! Noi n-am fost vanatori de voturi din nenorocirea oamenilor niciodata. Rog inca o data, pentru ca dl Strauss-Kahn nu ne e chiar la indemana, dar rog pe domnul Iliescu si pe domnul Ponta sa ne spuna clar ce inteleg prin «bogati»".
La randul sau, Varujan Vosganian, a declarat ca liberalii au decis ca, "in situatia in care PSD depune singur motiunea de cenzura", sa redacteze propriul lor text in comisiile lor de specialitate. Acest text va fi "citit la dezbaterile motiunii de cenzura" pentru a se sti ca PNL voteaza motiunea de cenzura nu pentru ca este de acord cu ceea ce scrie in ea, ci pentru ca e de acord cu finalitatea demersului, respectiv caderea Guvernului Boc.
Liderul PSD Victor Ponta a declarat, vineri, dupa intalnirea cu reprezentantii sindicatelor, ca social-democratii si reprezentantii sindicali au stabilit o coordonare a calendarului parlamentar cu cel al protestelor si actiunilor de strada.