Guvernul Tudose amana introducerea taxei de solidaritate. Calculele facute de Ministerul Finantelor nu au fost incurajatoare


Ultimul update: Joi 27 Iulie 2017 06:58
Data publicarii: Luni 24 Iulie 2017 17:54
Categorie: Stiri Politice

Guvernul Tudose ar putea renunta, cel putin anul acesta, la introducerea asa numitei taxe de solidaritate.

Anuntul a fost facut de Secretarul General al PSD, Marian Neacsu, care a confirmat ca, din calculele facute de Ministerul Finantelor, aplicarea unei astfel de masuri nu ar aduce prea multi bani la buget.

Marian Neacsu, Secretarul General al PSD: "Eu opinez ca mai degraba nu va fi introdusa. Am vazut cateva dintre simularile care au fost facute si, dupa parerea mea, efectele economice ale masurii respective sunt mult mai mici decat impactul imaginii."

Reporter: "Va ganditi la o impozitare in trepte a veniturilor?"
Marian Neacsu, Secretarul General al PSD: "Nu neaparat si, oricum, acel lucru nu se poate face in economia romaneasca daca nu are loc o globalizare a veniturilor. Deci, nu in perspectiva imediata"

Anterior, si Liviu Dragnea a afirmat ca supra-taxa nu va fi introdusa daca sumele rezultate sunt mici. Iar cei de la ALDE au spus de la inceput ca nu sunt de acord cu aceasta masura prinsa in programul de guvernare al Cabinetului Tudose.

Taxa de solidaritatea a fost gandida pentru a-i taxa pe cei cu salarii mari. Chiar daca nu au dat cifre, guvernantii au luat in calcul supra-impozitarea cu aproximativ 25% a lefurilor de peste 14.500 de lei brut.

Datele din Registrul de Evidenta a Salariatilor arata ca acum sunt aproximativ 26 de mii de romani care incaseaza lunar peste 10 salarii minime pe economie, adica 14.500 de lei pe luna brut sau 10.500 de lei ''in mana''.

VIDEO PROTVPLUS.RO