Devine o certitudine faptul ca in 2012 ne vom alege in aceeasi zi primarii, deputatii si senatorii. Guvernul si-a angajat raspunderea in fata parlamentului pe legea privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

"Prin acest proiect de lege, asupra caruia Guvernul isi angajeaza raspunderea, practic se propune ca alegerile pentru administratia publica locala sa aiba loc la data alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat" a spus Emil Boc.

Adica, undeva in a doua parte a lunii noiembrie. Data exacta va fi stabilita prin hotarare de Guvern. Numarul colegiilor pentru senatori si deputati ramane acelasi insa ar putea fi reconfigurate. Mai exact unele ar putea fi marite iar altele micsorate, in functie de cati cetateni sunt intr-un judet.

Inainte ca premierul sa-si tina discursul, parlamentarii opozitiei au parasit sala in semn de protest si au depus deja o motiune de cenzura.

"Nimeni nu poate sa explice cu bun simt si cu realism de ce este nevoie sa amani alegeri locale, de ce este nevoie sa incurci toate alegerile, doar ca sa limitezi o catastrofa electorala pentru PDL" a venit replica lui Victor Ponta.

Opozitia sustine ca oamenii vor fi bulversati cand vor trebui sa puna stampila pe nu mai putin de sase buletine de vot: pentru primar, consiliul local, consiliul judetean, presedintele consiliului judetean, Senat si Camera Deputatilor. In fiecare sectie de votare vor exista 3 urne, iar buletinele introduse gresit nu vor fi anulate.

De cealalata parte, Puterea sustine ca in felul acesta vom economisi de la bugetul de stat aproximativ 20 de milioane de euro.

Motiunea de cenzura se va dezbate pe 22 decembrie. Daca nu trece, legea privind comasarea alegerilor intra automat in vigoare.