Geoana : Majorarea salariilor si pensiilor demnitarilor trebuie amanata


Ultimul update: Duminica 15 Aprilie 2012 00:53
Data publicarii: Vineri 03 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Politice
Geoana

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca masura majorarii salariilor si pensiilor pentru demnitari trebuie inghetata pana dupa alegeri, urmand ca viitorul Legislativ sa trateze in ansamblu problema sistemului de pensii.


Pensiile parlamentarilor

O majorare a acestora, care poate ajunge pana la 2.000 de lei, a fost aprobata intr-o sedinta a celor doua Camere, din 24 septembrie, printr-o hotarare care a fost publicata marti in Monitorul Oficial.
Conform Mediafax, majorarea a fost votata in unanimitate, insa nu in plen, ci in cerc restrans, intr-o sedinta a conducerii celor doua Camere, in care presedintele Basescu a adresat un mesaj parlamentarilor.

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Norica Nicolai, a decalrat ca nu este vorba despre o majorare a pensiilor, ci de o adaptare a normelor metodologice de calcul al pensiei in raport cu succesiunea de legi, pentru ca Legea 96 cu privire la statutul parlamentarului face referire, in ceea ce priveste pensia, la Legea 303 care reglementeaza statutul magistratilor. Or, in acest act normativ, prin OUG 100, Guvernul a modificat modul de calcul al pensiei magistratilor, luand in calcul numai veniturile realizate pe ultima luna", a declarat Norica Nicolai.

Salariile profesorilor

Premierul Tariceanu si ministrul economiei, Varujan Vosganian, au anuntat ca se opun maririi salariilor cu 50% in acest moment. Tariceanu a subliniat ca agreeaza ideea majorarii diferentiate a salariilor din educatie.
Marirea salariilor a fost votata in unanimitate, iar sindicalistii prezenti la vot au aplaudat cand au aflat ca Adomnitei a votat "pentru". Intr-un discurs tinut la Iasi cu ocazia deschiderii anului universistar, Adomnitei a criticat decizia luata de parlamentari, pe care o sprijinise marti.

Presedintele Traian Basescu a dat de inteles ca vrea sa promulge legea privind cresterile salarile ale dascalilor.
Dupa votul de marti din Parlament, mai multe categorii de bugetari au cerut lefuri mai mari. Potrivit unor surse din Guvern, satisfacerea acestora ar duce cheltuielile totale ale statului cu salariile din sectorul bugetar la 14 miliarde de euro.

Sursa: Pro TV

Senatorii si deputatii si-au votat pensii mai mari, pe furis
Guvernul va contesta legea privind majorarea salariilor profesorilor
De la 1 octombrie, salarii si pensii mai mari
Guvernul va contesta legea privind majorarea salariilor profesorilor
De la 1 octombrie, salarii si pensii mai mari
VIDEO PROTVPLUS.RO