Vezi aici cum voteaza la parlamentare romanii din strainatate


Ultimul update: Sambata 07 Aprilie 2012 00:52
Data publicarii: Vineri 03 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Politice
alegeri

Potrivit MAE, cetatenii romani din strainatate vor putea vota la alegerile parlamentare din 30 noiembrie doar daca au domiciliul sau resedinta in tara in care se afla.


Resedinta in strainatate trebuie probata cu ajutorul unor acte doveditoare eliberate de autoritatile din tara in care locuiesc alegatorii romani.

MAE. a dispus deja masurile cuvenite pentru ca misiunile diplomatice sa identifice documentele necesare pentru fiecare stat in care vor functiona sectii de votare, urmand ca ulterior finalizarii acestei actiuni, sa le aduca la cunostinta publicului in timp util.
Cosmin Boiangiu

In cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate este necesar pasaportul simplu valabil cu mentiunea privind stabilirea domiciliului in strainatate.

Cetatenii romani cu resedinta in strainatate au nevoie pentru vot de pasaportul simplu valabil sau, in cazul statelor membre UE, de cartea de identitate valabila, insotita de orice alt document emis de autoritatile straine, care dovedeste resedinta in strainatate.

MAEMAI precizeaza ca nu se va putea vota pe baza actelor temporare de identitate, ceea ce inseamna ca nu se va putea vota pe baza titlului de calatorie.

MAE recomandă cetatenilor romani sa se informeze din timp asupra noii proceduri privind votul uninominal, pentru a-si putea exercita acest drept in bune conditii la scrutinul din 30 noiembrie 2008.


Sursa: Pro TV

Alexandra Dinu promoveaza Romania la Roma
Vom avea alegeri cu vot uninominal in noiembrie!
Vom avea alegeri cu vot uninominal in noiembrie!
VIDEO PROTVPLUS.RO