Geoana iar face valuri in PSD. Ponta vrea sa stie daca mai ramane in partid

10-03-2011 10:13

Surse citate de Mediafax au declarat ca Mircea Geoana si Ion Toma sunt in atentia conducerii PSD, deoarece ar intentiona sa formeze un partid nou sau o platforma in interiorul PSD. Victor Ponta a declarat ca trebuie sa aiba o discutie cu ei.

"Am primit mandat ca, impreuna cu doi colegi cu experienta, domnul Iliescu si domnul Nastase, sa avem o discutie cu cei doi senatori ai nostri suspendati, domnul Geoana si domnul Toma, pentru a incerca sa cautam sa vedem daca putem sa fim impreuna sau trebuie sa fim despartiti", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax. El a precizat ca aceasta discutie ar putea avea loc saptamana viitoare, luni sau marti.

"Problema" Geoana

Surse din conducerea social-democrata, citate de Mediafax, au declarat ca lideri ai PSD au acuzat la sedinta BPN ca Geoana ar intentiona, impreuna cu cativa apropiati, printre care Ion Toma si Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme in interiorul PSD.

Potrivit surselor citate, Adrian Nastase le-ar fi spus membrilor BPN ca Geoana, Toma, deputatii Florentin Gust si Radu Coclici, precum si alti apropiati ai lui Geoana din teritoriu s-ar fi intalnit saptamana trecuta la un hotel. Acolo, discutia lor s-ar fi concentrat asupra initierii demersurilor de infiintare a unui nou partid, la ideea lui Toma.

Aceleasi surse au aratat ca, potrivit discutiilor din BPN, Geoana i-ar fi convins pe apropiati ca ar fi mai oportuna initierea unei platforme in interiorul PSD, care sa se pozitioneze critic fata de actuala conducere.

Din acest motiv, majoritatea membrilor BPN au ridicat problema sanctiunii lui Geoana, care este deja suspendat de sase luni in partid. Solutia care a fost aleasa de conducerea PSD a fost ca Adrian Nastase si Ion Iliescu sa aiba o discutie lamuritoare, luni, atat cu Geoana, cat si cu Toma.

In replica, Mircea Geoana a declarat la un post de televziune, citat de Mediafax, ca nu isi face niciun alt partid si ca obligatia tuturor este sa tina PSD unit.

"Problema" Toma

Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca senatorul Ion Toma a fost suspendat din partid pentru o perioada nedeterminata, decizia fiind validata de BPN cu doar doua abtineri. Potrivit unor surse, acestea au venit de la Ion Iliescu si Ecaterina Andronescu.

In replica, vicepresedintele PSD Ion Toma a declarat ca, odata cu decizia de suspendare a sa din partid, BPN a luat act si de demisia lui din PSD. El a spus ca suspendarea din PSD echivaleaza cu demisia.

Totodata, Toma sustine ca "nu a inteles" pentru ce a fost acuzat. El a evitat sa comenteze informatiile privind discutia din BPN despre o intalnire a apropiatilor lui Mircea Geoana, afirmand ca "partidul trece si asa prin multe".

Potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax, Toma ar fi fost "pedepsit" de PSD, deoarece ar fi incercat sa il impiedice pe senatorul PDL Mihai Nita sa se inscrie in partid. In acest sens ar exista si o inregistrare, care ar fi ajuns la liderii partidului.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO