Gabriela Firea: "Pe dl Iohannis ar trebui sa-l preocupe si aceste manifestari jignitoare la adresa tuturor romanilor"

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15
Gabriela Firea

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru ca acesta ar fi preluat un mesaj din campania lui Victor Ponta.

Totodata, intr-o postare pe site-ul personal, Firea i-a cerut presedintelui ales sa retraga Ordinului National Steaua Romaniei acordat lui Laszlo Tokes.

“In 1918, Marea Unire a avut o expresie teritoriala si institutionala. A insemnat desavarsirea statului national, ca act de vointa al natiunii romane. Ca Presedinte al Romaniei, imi propun sa redescoperim impreuna ideea de unitate nationala”, spunea in urma cu doua zile presedintele ales la Romaniei la Alba Iulia, cu prilejul festivitatilor dedicate Zilei Nationale, preluand mesajul central al campaniei prezidentiale a lui Victor Ponta.

Ce inseamna acest lucru? Ne raspunde, in acelasi discurs, dl Iohannis: „Inseamna asumarea unor obiective nationale, inseamna actiunea comuna in atingerea lor si inseamna refacerea increderii. Ziua de azi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restante”, am incheiat citatul.

Suna bine refacerea increderii, dar in timp ce presedintele ales rostea aceste cuvinte, pe cateva case din secuime era arborat drapelul de doliu, iar reprezentantii Partidului Civic Maghiar au folosit ziua de 1 Decembrie drept prilej pentru reiterarea ideilor secesioniste legate de Tinutul Secuiesc.

Poate ca in paralel cu marile proiecte nationale pe dl Iohannis ar trebui sa-l preocupe si aceste manifestari jignitoare la adresa tuturor romanilor de buna credinta, chiar daca ele sunt organizate de o formatiune ai carei lideri l-au sprijinit public si explicit in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Dupa cum, n-ar fi deloc rau ca pe lista cu marile noastre restante, despre care vorbeste presedintele Iohannis, sa figureze si retragerea Ordinului National Steaua Romaniei acordat lui Laszlo Tokes, ca semn ca cei care sfideaza statul roman nu pot fi in acelasi timp si beneficiarii unor inalte distinctii ale acestuia. Îi solicit acest lucru presedintelui ales, in dubla calitate, de senator al Romaniei si de membru in Consiliul de Onoare al Ordinului National Steaua Romaniei, care a decis in unanimitate ca dlui Tokes sa-i fie retrasa distinctia.

Probabil ca nu sunt putini cei care au primit cu optimism si aprecieri discursul de la Alba Iulia al dlui Iohannis. Asteptam insa cu totii ca acesta sa fie dublat si de fapte pe masura, care sa contribuie la intrarea intr-o normalitate dupa care tanjim de 10 ani” a scris Gabriela Firea.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO