Gabriela Firea: ”Ce se întamplă cu românii care au nevoie de spitale? Unii mor”

Dată publicare: 12-04-2021 09:49
Dată actualizare: 12-04-2021 11:15


gabriela firea

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea și-a continuat, luni, atacurile politice la adresa guvernării USR-PNL, profitând de scandalul provocat de evacuarea defectuoasă a pacienților de la Spitalul Foișor din București.

Într-un mesaj postat pe Facebook, fostul primar general afirmă că nu crede ”că este o întâmplare evacuarea marilor spitale publice din Capitală, scoaterea cu forță a pacienților operați și trimiterea acasă a celor programați la intervenții chirurgicale”.

”Tropăie indivizi diabolici de la putere să închidă și spitalul Fundeni! Sper din suflet să nu o facă! Zeci de mii de pacienți cronici au rămas, într-un an de pandemie, fără îngrijire medicală, tratamente, legătură cu medicul curant. Guvernarea de dreapta a promis investiții în spitale, prevenție, o strategie performanță și umană în sănătate. Și, pentru că ei au eșuat, au zero rezultate, omoară toate investițiile publice în sănătate făcute anii anteriori. Ce se întâmplă cu românii care au nevoie de spitale? Unii mor - suntem fruntași în topul țărilor în care cetățenii nu au mai avut acces la tratamente și au decedat-, alții se împrumută, își vând case și bunuri pentru tratamente în străînătate și la noi, la privat. Asta s-a dorit! Asta se îndeplinește! Subfinanțarea și închiderea cu forță a spitalelor publice! Scapă cine poate să ajungă la privat! Selecție naturală, ar zice cinicii de la guvernare!” - susține Firea pe Facebook.

Scandalul de la Spitalul Foișor: imaginea neputinței în România

 

România toată este, în acest moment, ilustrarea neputinței, imaginea bolnavului de COVID în stare gravă, care riscă să piardă lupta cu virusul.

Duminică, 11 aprilie mai erau disponibile 6 paturi la Terapie Intensivă, în țară. Numărul pacienților pentru care fiecare gură de oxigen este esențială a explodat în ultimele 24 de ore.

1.531 de oameni primesc îngrijiri la ATI. Trebuie neapărat să ajungem la cele 1.600 de paturi despre care s-a tot discutat, spune premierul Cîțu, fără a pomeni despre vreun plan.

Premierul Florin Cîțu a vorbit, duminică, despre onoare, și a cerut demisia celor din spatele haosului de la Spitalul Foișor.

Și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a acuzat conducerea că a întârziat nepermis de mult externarea ori transferul pacienților, în vederea transformării unității în spital-suport COVID.

Voiculescu a anunțat că operațiile anulate se vor putea efectua la Spitalul Clinic "Agrippa Ionescu". Unii pacienți ar vrea, însă, ca intervențiile să fie făcute doar de medicul curant.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO