FMI: Romania e prea saraca pentru taxe mai mici si salarii mai mari

Ultima actualizare: 23-07-2012 02:55

Sansele ca 2011 sa vina cu taxe mai mici pentru romani, scad vertiginos. Expertii Fondului sunt de parere ca Romania este prea saraca pentru asemenea masuri.

Surse oficiale, apropiate negocierilor, afirma ca acum se cauta solutii juridice pentru ca salariile sa nu revina la nivelul din urma cu patru luni pentru ca atunci Curtea Constitutionala a decis ca taierile sunt doar temporare, pana la sfarsitul lui 2010.

Executivul ar fi obligat sa revina la cresterea de salarii cu 25% de la inceputul lui 2011.

Membrii Coalitiei le-au propus celor de la FMI reducerea cotei unice la 12%, diminuarea contributiilor de asigurari sociale cu 3% si majorarea salariului minim la 700 de lei.

Raspunsul a fost ferm: Romania nu are bani ca sa-si permita aceste masuri si trebuie sa respecte ce a negociat cu Fondul.

Nici guvernatorul BNR nu crede in masurile anuntate de politicieni si spune ca declaratiile lor ne-au costat in ultima perioada.

"Cum putem vorbi despre coerenta daca discursul public vorbeste despre reducerea TVA ca masura de iesire din criza? De 3 luni suntem total incoerenti", spune Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

Potrivit unui studiu recent, 75% dintre managerii romani cred ca si cu sistemul de taxe actual vom avea o crestere economica moderata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO